RTL-Marc teleurgesteld in ministerie Edith Schippers

Marc van der Linden, de flamboyante versie van Jeroen Snel, is zwaar teleurgesteld in het ministerie van Volksgezondheid van VVD-minister Edith Schippers. Dat laat hij weten in een bericht op Facebook. “Marc van der Linden verloor 70 kilo in een jaar tijd. Benieuwd hoe hij dat deed? Lees het hier”, twitterde het ministerie, verwijzend naar een artikel waarin de royaltykenner vertelt over bewust eten. Maar die tweet valt bij Van der Linden niet in goede aarde.

Van der Linden doet namelijk al geruime tijd geheimzinnig over de manier waarop hij zo enorm is afgevallen. “Ik heb er voor gekozen om dat niet te vertellen. De belangrijkste reden is dat ik als geen ander weet dat je iets moet zoeken dat echt bij je past en dat je niet teveel op adviezen, hoe goed ze ook bedoeld zijn, van anderen moet afgaan.”

Hij wil bovendien geen commercieel slaatje slaan uit zijn afvalgeheim. Hij kreeg voorstellen om reclame te maken voor pillenboeren. “Gelukkig kon ik zulke, financieel interessante maar moreel discutabele, voorstellen gemakkelijk afslaan.”

Toen benaderde het ministerie van Volksgezondheid hem om mee te werken aan de campagne ”101 pittige recepten voor een gezonde zorg’. “Voor een gezondere samenleving wil ik me van harte inzetten en ik weet uit eigen ervaring hoezeer mijn leven is veranderd sinds ik ben afgevallen. Daarnaast vind ik minister Schippers een leuk mens, dus het was makkelijk om hieraan wél mee te werken.

Van der Linden mocht zijn eigen tekst schrijven. “Daarin onderstreep ik nog eens hoe belangrijk ik het vind dat mensen zélf op zoek gaan naar een oplossing.”

Het boekje zou gepresenteerd worden met de andere medewerkers en de minister. “Helaas is het daarna allemaal wat minder gegaan. Het boek is er, maar ik heb het nog steeds niet ontvangen. De presentatie met de minister is niet doorgegaan.”

En tot mijn verbazing is VWS zonder enig overleg met een social media-campagne begonnen waarin juist wordt gedaan alsof ik in dit boek wel mijn dieetgeheim deel. Weg boodschap en weg goede gevoel….

Het project is nog steeds prima, het boekje lijkt me hartstikke leuk maar dit had echt chiquer gekund. En ik blijf me maar afvragen, weet die leuke Edith Schippers nou hoe dit allemaal is gegaan?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen