RTL Boulevard ontkent sensatiezucht in Paay-rel

Luuk Ikink verdedigt de wijze waarop RTL Boulevard verslag doet van de rel om de sekstape van Patricia Paay. Hij vindt dat hij en zijn collega’s daar niet hijgerig over hebben bericht. Dat laat de presentator weten op Twitter. Critici vinden dat de RTL Boulevard-sterren wel heel graag over elkaar heen buitelen om te roepen dat ze het zo erg vinden voor Paay, terwijl ze op een incrowd-achtige toon al dagenlang verkondigen het filmpje al te hebben gezien, omdat het in tv-land werd rondgestuurd.

Een beetje hypocriet, vindt tv-recensent Han Lips van Het Parool het. “Sneu voor La Paay zo’n filmpje, dat zeker, maar het weerhield RTL Boulevard er niet van de hele week uitgebreide items over het filmpje te maken, dat (nog) niet online verscheen.

In RTL Boulevard zei strafrechtadvocaat Marielle van Essen dat het strafbaar is als je seksueel getinte filmpjes van een ander deelt zonder toestemming. “Er zijn verdomd veel mensen strafbaar in de Hilversumse slangenkuil“, aldus Lips (via Blendle).

Advocaat Remy Chavannes gaf donderdagavond in Jinek aan dat hij vindt dat RTL Boulevard wel heel erg sensatiezuchtig omgaat met deze rel en GeenStijl vindt RTL Boulevard hypocriet, omdat die rubriek bewust Georgina Verbaan en Yolanthe Sneijder ‘sloopte’.

Ikink denkt er anders over: “Echt hoor, berichten over een aangifte is iets anders dan een filmpje online knallen. We hebben voor het lek twee korte items gehad en gesproken over aangifte en juridische gevolgen bij eventueel online. Niks ‘de hele week’ – niks hijgerig. Diep droevig wat d’r overkomt.

Als er één medium iets te verwijten valt, dan is het GeenStijl wel, aldus Ikink. “Ik snap dat het filmpje ook zonder GeenStijl viral was gegaan, maar ze hadden kant van slachtoffer moeten kiezen en niet die van de chanteur. Of nou ja, moeten. Je moet niks. Maar het was wel zo cool geweest.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen