‘RTL 4 komt met vervanger voor Premiersdebat’

RTL 4 komt op 26 februari met een vervanger voor het geannuleerde Premiersdebat. Dat heeft Peter van der Vorst vernomen in de parkeergarage van de tv-zender, zei hij maandagavond in RTL Boulevard. Er is nog niks officieel: RTL 4 heeft alleen gezegd dat het debat niet doorgaat. Dat vond hij al direct ‘een gemiste kans’. “Ik heb inmiddels van een kuchende man in de parkeergarage van RTL begrepen dat er nu toch serieus wordt nagedacht over een eventueel vervangend debat.

Dat debat zou dan zonder PVV en VVD zijn, die het Premiersdebat hebben afgezegd. “Maar bijvoorbeeld met de vier partijen die na PVV en VVD komen. Dan heb je het over GroenLinks, CDA, D66 en SP. De PvdA hoort zelfs niet bij dat clubje.

Van der Vorst hoopt dat RTL 4 hiervoor kiest. “Als ze er echt voor kiezen om op 26 februari niets te doen, dan zou ik het heel zwak vinden. Ik heb vandaag ook geprobeerd iedereen te bereiken die erover gaat, ook van RTL Nieuws, maar die willen allemaal niet voor de camera verschijnen.

PVV en VVD krijgen een flinke sneer van Van der Vorst. “Ik vind het zwak van VVD en PVV dat ze zich terugtrekken omdat er een extra partijtje bijkomt. Ik vind dat een heel logische keuze, omdat de drie partijen zó dicht bij elkaar lagen, dat je niet kon kiezen. Dan maar met vijf partijen. Ik vind het laf dat je dan ook je eigen electoraal in de steek laten.”

Het Premiersdebat moet wel een andere naam krijgen als er geen serieuze premierskandidaat bij zit, vindt Van der Vorst. “Maar dat was het toch al niet, want niemand wil met Wilders samenwerken, dus die wordt ook nooit premier. Ze moeten het een andere naam geven.

Lees ook: Simon Keizer baalt van schrappen Premiersdebat (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen