RTL 4 haalt Zwarte Tulp van prime time

Foto: RTLRTL 4 haalt de dramaserie Zwarte Tulp per direct van prime time. De serie verhuist van woensdagavond half tien naar zaterdagavond elf uur. Dat blijkt uit de dagschema’s van de tv-zender. Het tweede seizoen van Zwarte Tulp begon begin januari met 870.000 kijkers. Daarna haakten de kijkers snel af. Gisteren keken er nog maar 579.000 mensen, goed voor een voor RTL 4 erbarmelijke 9 procent marktaandeel. Ter vergelijking: het eerste seizoen van de serie trok gemiddeld 1,1 miljoen kijkers.

Tv-gids Televizier heeft de programmawijziging ook al binnengekregen. “Het floppen van Zwarte Tulp is een klap voor RTL 4, dat de laatste maanden sowieso kampt met mindere kijkcijfers“, aldus het blad.

Zwarte Tulp wordt de komende week vervangen door herhalingen van Een Dubbeltje Op Zijn Kant. Dat is een programma waarin John Williams mensen helpt die een gat in hun hand hebben.

RTL 4 zit in zwaar weer. De zender kampt met een crisis op de late avond, op prime time én in de vooravond. Ook met het genre drama gaat het niet goed bij de zender.

Momenteel heeft RTL 4 nog een dramaserie lopen in de prime-timeprogrammering, namelijk het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren. Het tweede seizoen begon maandag met slechts 840.000 kijkers. Vorig jaar keken er gemiddeld 1,5 miljoen mensen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen