Roderick Veelo in de bres voor Rick Nieman

Roderick Veelo vindt het onterecht dat Rick Nieman zo veel kritiek over zich heen krijgt vanwege het interview dat hij hield met Geert Wilders. Dat zegt de RTL-journalist in een opiniestuk op de RTL-site. Nieman zou niet kritisch genoeg geweest zijn tegen Wilders, vinden veel journalisten. “Rick Nieman wordt al twee weken achtervolgd door een inquisitie van collega’s, die een andere aanpak van Wilders eisen. Over vragen die niet gesteld werden of anders gesteld hadden moeten worden.

Veelo begrijpt niets van het aan de schandpaal nagelen van Nieman. “Waarom? Omdat Wilders geen gewone politicus is, maar een gevaar. De beste stuurlui wanen zich de bestrijders van het kwaad.

Dat is precies waarom de burger zich niet meer in de media herkent, aldus Veelo. “De journalistieke opdracht is niet langer het ontmaskeren van politici, maar het beschadigen van hen. De heilige opdracht bij Trump en Wilders is hen ten val te brengen.

Toch is dat juist wat Wilders ook Veelo’s RTL Nieuws verwijt: vlak voor de verkiezingen liet de nieuwsrubriek Wilders’ kritische broer aan het woord.

Volgens Veelo is RTL níet bezig Wilders ten val te brengen. “Ik heb het voorrecht op een redactie te werken met een minder activistische en meer klassieke journalistieke opdracht. Daar hoort geen andere behandeling van Wilders bij, laat staan het doelbewust beschadigen van hem.”

Toch bereiken dergelijke verwijten de redactie, ook naar aanleiding van het interview met Paul Wilders. Het toont de frustratie van mensen over gekleurde berichtgeving of een vermoeden daarvan.”

De media zorgen er zelf voor dat elk kritisch artikel nu een aanval lijkt, vindt Veelo. “Denkt u dat lezers of kijkers na honderd keer achter elkaar negatief nieuws over Trump nog geen benul van een patroon hebben? Het wantrouwen groeit en mensen haken af“, besluit hij.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen