Radio 2 heeft nieuwe baas: Jan-Willem van Engelen

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 16:46

Jan-Willem van Engelen (41) is vanaf april de nieuwe zenderbaas van NPO Radio 2 én 5. Dat heeft de NPO laten weten. Van Engelen neemt deze functie over van Jurre Bosman, die sinds november vorig jaar de directeur is van de radiotak van de NPO is. “Zowel NPO Radio 2 als NPO Radio 5 stralen een enorme liefde voor muziek uit, een passie die ik deel. Een langgekoesterde wens gaat in vervulling door aan de slag te gaan als zendermanager van deze unieke zenders.

Als eindverantwoordelijke van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 krijgt Van Engelen de taak om de nieuwe positionering van beide zenders verder vorm te geven. “Ik verheug me erop om samen met de dj’s, collega’s en omroepen verder te bouwen aan het profiel van beide radiostations.

Jurre Bosman is blij met het aantreden van zijn opvolger. “Jan-Willem is de juiste radioman voor deze plek“, zo vindt Bosman. “Zijn ideeën over de verdere ontwikkeling van NPO Radio 2 en 5 zijn inspirerend en aanstekelijk. Ik ben er trots op dat Jan-Willem zijn ervaring gaat inzetten voor de publieke omroep met als doel ons publiek nog beter te bedienen.

Jan-Willem van Engelen begon zijn loopbaan in de landelijke media bij de Nederlandse tak van platenmaatschappij Warner Music. Daarna bekleedde hij verschillende functies bij de Sky Radio Group. Hier was Van Engelen onder andere muzieksamensteller en later programmamanager.

Zijn meest recente functie is als marketingdirector bij Armada Music, de platenmaatschappij van Armin van Buuren.

Foto: NPO
15 Reacties op “Radio 2 heeft nieuwe baas: Jan-Willem van Engelen”


 1. ammehoela

  Ik vind het een slechte zender 2. Het enige normale radioprogramma is Feller in de middag bij Tien, ook het enige programma bij Tien rest is net zo bedroevend als radio 2.

 2. Anonymous

  Neem dan dit advies aan Jan-Willem; begin met Bert Kranenbarg te verbannen naar de ziekenomroep.Dank U

 3. Raffiet

  Andere bek zelfde subsidie slurpers

 4. Felix Maat

  Ik had liever Vincent van Engelen gezien als radiobaaas!

 5. Rene

  Ik hoop dat hij beter is dan die Bosman

 6. Bert

  Anonymous, hou jij je van commentaar de eerst komende tijd. Je bent te veel op dit form aanwezig. Ik ben de enige die samen met Frits constant heeft gepresenteerd en aanwezig was. Hou je domme uitlatingen over mij en anderen achterwege.

 7. Cor

  Ik vind Bert Kranenbarg een aanwinst op radio 5 net als Hans Schiffers

 8. Ron

  Iemand van de commerciële radio, nee dat zal het verschil gaan maken. Nog meer van hetzelfde dus.

 9. Anonymous

  @Bert Jij denkt dat elke anonymous de zelfde is?

 10. Jelle

  Hij komt in een gespreid bedje terecht. Hopelijk heeft hij het lef om niet op de lauweren te rusten, maar te blijven vernieuwen. Vooral in t weekend is er wel wat te winnen bij Radio2, naar mijn mening.

 11. ammehoela

  Waarom waren er vroeger zulke goed DJ’s Peter van Dam, Vincent van Engelen, Hans Wijnands, Wim van de Putten, Karel van de Graaf, Cees van Zijtveld, stuk voor stuk eerste klas programmamakers waar je naar bleef luisteren. Nu, ja en nu zowel bij PO als CO gewoon puin, echt regelrecht rotzooi. Belachelijk dat je daar voor moet betalen vandaar voor mij geen radio behalve Feller op Tien.

 12. Anonymous

  Marketing-mannetje. En een Sky Radio-verleden, nota bene o.a. als muzieksamensteller. Radio 2 was net wat pittiger gaan klinken, en in de Top 2000 was opeens divers licht-alternatief materiaal welkom, maar of dat ook zo blijft?

 13. E. Jansen

  Dussss… iedereen weet het allemaal zoooo goed, over een vakgebied waar ze NIET in werken… ik vind het knap…
  Gaan we het nu over juuuullie banen en bezigheden hebben… en ik vind nu al dat het fout is, beter, kan, goedkoper moet… etc…!

 14. Lex Harding

  Weg met die Staats Radio. Voegt niets toe. Kost alleen geld!

  Wij hebben toch de zichzelf bedruipende commerciële zenders Radio Veronica, Radio 10 en Radio 538!

 15. ammehoela

  lex harding wat een sukkel, zakken gevuld via publiek bestel vergeet hij te vertellen. ga lekker met je reet in de lucht liggen op vrijdag, stumper. Kon trouwens net als die andere stumper De zwart, alleen maar lijstjes opdreunen, nou wat een programmamaker zeg. Al het commerciële is in Nederland gewoon slecht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.