Quote: ‘RTL Nieuws veranderd in anti-Wilders-kanaal’

Het lijkt wel alsof het RTL Nieuws tegenwoordig een anti-Wilders-kanaal is. Dat schrijft journalist Mark Koster van Quote op de website van het zakenblad. RTL stond al bekend als anti-Wilders: RTL Nieuws sprak zich na de ‘minder Marokkanen’-oproep als één van de weinige media uit tegen Wilders, nieuwsbaas Pieter Klein is anti-Wilders en ook RTL 4-baas Erland Galjaard vindt Wilders verwerpelijk. En nu heeft RTL ervoor gezorgd dat Wilders beide RTL-debatten heeft afgezegd.

Wilders zegde het Premiersdebat af omdat RTL Nieuws zich niet aan het format hield en annuleerde het Carrédebat omdat het programma hem zwart probeerde te maken met een interview met zijn anti-PVV-broer Paul Wilders. “Wat is er met RTL aan de hand?“, vraagt Koster van Quote zich af.

RTL stelt zich volgens Koster op als verzetszender. “Het RTL Nieuws is onder leiding van adjunct hoofdredacteur Pieter Klein veranderd in een anti-Wilders kanaal. De tweede man op de redactie is een journalistieke zedenmeester geworden na de minder, minder minder uitspraak van Geert Wilders.”

Na die uitspraak van Wilders sprak Klein zich openlijk uit tégen de politicus en zijn PVV. “Daarna ging mis tussen de zender en Wilders.”

Dat Wilders boos is over het RTL-interview met zijn broer, snapt Koster wel. “Dit is lafhartig natrappen. Klein had beter moeten weten“, zegt hij. “RTL begint opvoedkundige en moralistische trekjes te krijgen met die anti-Wilders veldtocht.

RTL lijdt aan wat de Zwitserse filosoof Alain de Botton ‘statusangst’ noemt, een tendens om in het gevlei te komen bij een zelfverklaarde cultureel-correcte elite.”

Het Quote-artikel RTL vervreemdt zich van kijkers met anti-Wilders toon kunt u lezen op de website van Quote.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen