Quest-baas wil wetenschappelijke variant Boulevard

Quest-hoofdredacteur Thomas Hendriks, bekend van zijn optredens als deskundige in RTL Boulevard, zou graag een wetenschappelijke variant op dat RTL 4-programma maken. Dat heeft de bladenmaker gezegd in het programma ’t Wordt Nu Laat op Radio 2. Hendriks wil Quest naar de tv brengen. “Ik krijg de hele tijd te horen: moet je niet een keer Quest op televisie doen? Ik ben nu die meneer van Quest op televisie, maar heb ook een format van Quest min of meer klaar liggen.”

De bladenmaker legde op de radio uit wat hij precies voor ogen heeft. “Stel je voor dat je een desk hebt à la Hart van Nederland, Shownieuws of Boulevard, waar een of twee anchors het nieuws van dat moment doornemen en dat doen aan de hand van instartjes, foto’s en filmpjes.”

Waar in de reguliere rubrieken het nieuws alleen wordt besproken, wil Hendriks dieper op de materie in gaan. “Je krijgt dan ‘die is vreemd gegaan met die’, ‘daar is iemand megalomaan bezig’ en ‘daar is een overstroming’. Elke keer als we het helemaal hebben uitgelegd, en het mag best een beetje juicy, krijg je daarna een instartje met filmpjes waarin we het heel wetenschappelijk uitleggen.

Hendriks wil de kijker dan antwoorden geven. “Van: ‘Daarom gaan mensen vreemd’, ‘daarom zijn er overstromingen’ en ‘daarom is het daar veilig en daar niet’.

Het is niet bekend of er interesse is voor het tv-idee van Hendriks.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen