Peter Römer werd gek bij Endemol: ‘Alles ging om geld’

Geplaatst op Tue 14 Feb 2017 om 15:01

Peter Römer, de vader van acteur Thijs Römer en broer van NTR-baas Paul Römer, was helemaal moe van de commercie toen hij in 2010 opstapte bij tv-producent Endemol. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. Römer kwam in 1990 binnen bij het bedrijf, toen nog John de Mol Producties geheten. “John de Mol wist toen nog niets van drama, dus ik had alle vrijheid me te ontwikkelen als tv-maker. En die beginjaren van de commerciële tv waren een waanzinnige tijd.”

Het bedrijf groeide razendsnel, herinnert Römer zich. “De ene dag zat in Hilversum iedereen nog lekker onderuitgezakt in zijn stoel, de volgende dag was – whaaaaaam! – alles anders. Iedereen klopte bij ons aan voor programma’s, we werkten ons de kolere.”

Het waren gouden tijden, aldus Römer. “Ik heb heel veel gemaakt, heel veel geleerd en ook heel veel gereisd – in Amerika gingen we kijken hoe zij het deden. Een tijd lang vond ik het schitterend, maar in 2010 was het genoeg, ik had er he-le-maal geen zin meer in.”

De tv-wereld begon Römer tegen te staan. “Ik ga er niet ondankbaar over doen, ik heb er goed van gegeten, maar ik had het gehad.”

Ik wilde geen manager meer zijn, werd er ook gek van dat altijd alles maar om geld ging.”

Het grote Parool-interview met Peter Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Endemol
8 Reacties op “Peter Römer werd gek bij Endemol: ‘Alles ging om geld’”


 1. John de M

  Toch gek hé, bij een commercieel bedrijf dat alles om geld draait …………. pfffff

 2. Paut Pielusma

  “Alles ging om geld” Programma’s worden bij de commerciëlen niet voor de kijker maar voor de adverteerders gemaakt. Kijkers leveren immers niets op, derhalve is het geen wonder dat er steeds minder naar gekeken wordt.

 3. Anonymous

  Had deze man niet een keer op de kachel kunnen mikken ipv zijn vrouw .

 4. Graaf Volkert

  Is dat nieuw dan?
  John de Mol gaat over lijken. Alles voor de/zijn winst.
  Tot aan uitbuiting van kinderen toe…

 5. Insider

  Peter is aardig en een goed en fijn mens, dan is het lastig om in aalsmeer en later in zuidoost te werken.

 6. Insider

  Heee namenjatter :-)

  Ik was hier langer

 7. Hans

  @John de M: Jeetje wat een simpele reactie van je.

 8. Erland

  Peter Romer is gewoon ontslagen bij endemol. dat is algemeen bekend. Hij stond bekend als lui en een praatjesmaker die nooit iets ontwikkelde. Daarom pist hij nu in zn oude nest.Uiteindelijk heeft hij zijn hele leven niks meer gepresteerd dan het uitmelken van het Baantjer format dat hij zelf niet eens verzonnen had. Baantjer boekjes schrijven draait niet om geld en commercie? haha

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.