Paul Witteman wil Het Lagerhuis definitief terug op tv

Paul Witteman zou het leuk vinden als Het Lagerhuis terugkeert als zelfstandig programma bij de NPO. Dat zegt hij vandaag in het AD. Het Lagerhuis keert vanaf vanavond vier maandagen lang terug in de zendtijd van De Wereld Draait Door. Als het aan Witteman ligt, gaat het programma daarna zelfstandig verder. “Ja, dat lijkt mij wel. Het Lagerhuis is twintig jaar geleden begonnen en het heeft een jaar of acht geduurd. Toen ontstond er een zekere moeheid bij de panelleden.”

Het Lagerhuis werkt met vaste panelleden uit alle lagen van de bevolking die met elkaar in discussie gaan. “Die hadden we kunnen verversen, maar dat vonden we een beetje onaangenaam.”

De stekker werd uit het Lagerhuis getrokken. “Toen het programma stopte, hoorden we van VARA-kijkers heel vaak: waarom hebben jullie het programma weggehaald en waarom komt het niet terug? Ik betrapte mij erop dat ik daar niet een echt goed antwoord op had.”

Juist deze tijd schreeuwt om een programma als Het Lagerhuis, vindt Witteman. “Dat vind ik zeker. Ook omdat dit een tijd is waarin veel wordt gemopperd over de wijze waarop de campagnes worden gevoerd, namelijk top-down.”

Kijk bijvoorbeeld naar de beslissing van Wilders en Rutte om aan een aantal debatten niet deel te nemen. Die mopperigheid en boosheid daarover leeft ook in ons panel“, aldus de presentator in de krant (via Blendle).

DWDD Heimwee: Het Lagerhuis is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen