Patty Brard hemel in geprezen in Volkskrant

Patty Brard, de televisiediva van SBS 6, krijgt vandaag een groots compliment uit onverwachte hoek: de Volkskrant heeft vandaag een hele pagina gewijd aan haar hulprubriek in de Weekend, geschreven door ‘bladendokter’ Rob van Vuure, oud-hoofdredacteur van vele bladen. Hij deelt een behoorlijk compliment uit aan de presentatrice. “Mede dankzij internet is de hulprubriek zo goed als verdwenen uit de vrouwenbladen. Alleen Patty Brard houdt het genre nog in ere. En doet dat ont-zet-tend goed.

Brard wordt volgens Van Vuure onderschat. “Ooit discussieerde ik met haar over bladen maken. Toen ik naar huis reed, dacht ik: verrek, wie van ons tweeën heeft er nou eigenlijk voor doorgeleerd? Ze was slim en goed.”

Dat ziet hij terug in haar rubriek Lieve Patty. “Ze geeft week in week uit adviezen die hout snijden, serieus en inlevend. Vooral seks- en relatieadviezen. Ze is eerlijk. Ze zegt gewoon: ‘Denk je niet te veel aan jezelf?’ Net als je als lezeres denkt ‘wat een idioot’, zegt Patty: ‘Wat een idioot.’

Van Vuure spreekt van ‘een geweldige ‘ouderwetse’ vrouwenbladenrubriek’. “Slim om die twee pagina’s te handhaven, dwars tegen de tijdgeest in.

Oké, niet geschreven door Goedele of Dr. Phil, maar door een intelligente, streetwise huis-tuin-en-keukenpsycholoog.”

Het Volkskrant-artikel Patty weet raad kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen