Patricia Paay: ‘Mijn carrière is waarschijnlijk over’

Foto: SBSPatricia Paay denkt dat haar carrière in de showbizz is afgelopen na het uitlekken van de sekstape waarop ze plasseks heeft. Dat zei de tv-diva dinsdagavond in de talkshow Eva Jinek. Paay maakte er in de NPO 1-talkshow geen geheim van: ze voelt zich verschrikkelijk. “Dit wordt mijn strijd, want ik heb nu toch niks anders meer te doen. Waarschijnlijk heb ik geen werk meer, want zo is het. Ik had twee prachtige aanbiedingen. Die zijn nu al teruggetrokken. Het eind is er“, zo liet ze weten.

De tv-diva deed haar verhaal openhartig en eerlijk. “Ik voel me slecht, kapot, het is een nachtmerrie. Je gaat er mee naar bed en staat er mee op. Het is verschrikkelijk. Ik heb een dochter en ik heb mijn vader en moeder nog. En een lieve man. Die zit daar natuurlijk ook niet op te wachten.”

Ze koos Jinek uit om haar verhaal te doen. “Ik kan maar beter hier gaan zitten. Het is zoals het is. Ik wil dat mensen weten wat je teweegbrengt. Ik denk dat ze er niet eens bij nadenken.”

Toen ze voor het eerst werd gechanteerd met het uitlekken van de sekstape, geloofde Paay er niks van. “Iemand van mijn management belde en zei dat er iets gaande was. Ik dacht: het zal wel onzin zijn. Toen heb ik toch John van den Heuvel gebeld en later ook Peter R. de Vries erbij gehaald. Ik geloofde het eerst niet. Ik dacht: het kan helemaal niet.”

Uiteindelijk lekte de tape uit: een pittige seksvideo. “Iedereen doet wel eens iets geks in een gekke bui. Dan verwacht je natuurlijk niet dat dat op social media komt. Daar doe je het niet voor. Ik zal je vertellen: dit was de eerste keer dat er iets is opgenomen. Ik had die ervaring nooit. Ik had beter moeten weten.

Paay wil ervoor zorgen dat niemand dit ooit nog meemaakt. “Ik moest zo erg denken aan die kleine meisjes en kinderen die zich van kant maken. Je denkt: ik wil dood. Dat denk je ook. Ik dacht: kan ik ergens in een put zakken? Je wil dood gewoon. Dit is zo erg.

Je wil helemaal niet naar buiten. Ik heb dingen bij mijn deur dichtgedaan. Je wil helemaal niet meer opendoen. Je voelt je niet meer veilig in je huis. Ik durf niet alleen naar buiten en durf de mensen niet aan te kijken. Ze keken toch wel, maar nu denk je: waarvoor kijk je nu? Je leven is gewoon totaal op zijn kop. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze niet kunnen denken of bedenken wat voor gevolgen dit heeft. Dit moet gewoon niet kunnen.

Ik ben al vijftig jaar lang op televisie. Dat is best lang uithouden. Je denkt: in één klap is dat weg, zo ga ik de geschiedenis in. Dit zal altijd bij mij blijven hangen. Ik ga hier altijd last van hebben. Altijd als ik ergens ben, weten ze dat. Het gaat niet weg.

Je kunt net zo goed iemands strot doorsnijden.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen