Patricia Paay: ‘Mijn carrière is waarschijnlijk over’

Geplaatst op Wed 15 Feb 2017 om 10:00

Foto: SBSPatricia Paay denkt dat haar carrière in de showbizz is afgelopen na het uitlekken van de sekstape waarop ze plasseks heeft. Dat zei de tv-diva dinsdagavond in de talkshow Eva Jinek. Paay maakte er in de NPO 1-talkshow geen geheim van: ze voelt zich verschrikkelijk. “Dit wordt mijn strijd, want ik heb nu toch niks anders meer te doen. Waarschijnlijk heb ik geen werk meer, want zo is het. Ik had twee prachtige aanbiedingen. Die zijn nu al teruggetrokken. Het eind is er“, zo liet ze weten.

De tv-diva deed haar verhaal openhartig en eerlijk. “Ik voel me slecht, kapot, het is een nachtmerrie. Je gaat er mee naar bed en staat er mee op. Het is verschrikkelijk. Ik heb een dochter en ik heb mijn vader en moeder nog. En een lieve man. Die zit daar natuurlijk ook niet op te wachten.”

Ze koos Jinek uit om haar verhaal te doen. “Ik kan maar beter hier gaan zitten. Het is zoals het is. Ik wil dat mensen weten wat je teweegbrengt. Ik denk dat ze er niet eens bij nadenken.”

Toen ze voor het eerst werd gechanteerd met het uitlekken van de sekstape, geloofde Paay er niks van. “Iemand van mijn management belde en zei dat er iets gaande was. Ik dacht: het zal wel onzin zijn. Toen heb ik toch John van den Heuvel gebeld en later ook Peter R. de Vries erbij gehaald. Ik geloofde het eerst niet. Ik dacht: het kan helemaal niet.”

Uiteindelijk lekte de tape uit: een pittige seksvideo. “Iedereen doet wel eens iets geks in een gekke bui. Dan verwacht je natuurlijk niet dat dat op social media komt. Daar doe je het niet voor. Ik zal je vertellen: dit was de eerste keer dat er iets is opgenomen. Ik had die ervaring nooit. Ik had beter moeten weten.

Paay wil ervoor zorgen dat niemand dit ooit nog meemaakt. “Ik moest zo erg denken aan die kleine meisjes en kinderen die zich van kant maken. Je denkt: ik wil dood. Dat denk je ook. Ik dacht: kan ik ergens in een put zakken? Je wil dood gewoon. Dit is zo erg.

Je wil helemaal niet naar buiten. Ik heb dingen bij mijn deur dichtgedaan. Je wil helemaal niet meer opendoen. Je voelt je niet meer veilig in je huis. Ik durf niet alleen naar buiten en durf de mensen niet aan te kijken. Ze keken toch wel, maar nu denk je: waarvoor kijk je nu? Je leven is gewoon totaal op zijn kop. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze niet kunnen denken of bedenken wat voor gevolgen dit heeft. Dit moet gewoon niet kunnen.

Ik ben al vijftig jaar lang op televisie. Dat is best lang uithouden. Je denkt: in één klap is dat weg, zo ga ik de geschiedenis in. Dit zal altijd bij mij blijven hangen. Ik ga hier altijd last van hebben. Altijd als ik ergens ben, weten ze dat. Het gaat niet weg.

Je kunt net zo goed iemands strot doorsnijden.”

Foto: VARA
62 Reacties op “Patricia Paay: ‘Mijn carrière is waarschijnlijk over’”


 1. Anonymous

  Welke carrière?

 2. de vries

  Denk dat het wel meevalt, men is altijd even heel intens bezig met dit soort onzin en een paar maanden later weer totaal vergeten. Neemt niet weg dat het haar beschadigt voor de rest van haar leven en dat ik van mening ben dat ze recht heeft op vergelding en recht.
  Geenstijl heeft, volledig binnen hun tradities, willens en wetens dit zoveel mogelijk naar buiten gebracht. van mij mogen ze die tent sluiten. Fatsoen in Nederland moet ook online getoond worden en dit was een laffe rugsteek op de man die niemand had kunnen afweren.

 3. Henk

  Door haar continue honger naar media-aandacht heeft Paay absoluut de schijn tegen, maar. Zou ze om die aandacht werkelijk schijt hebben dat haar ouders nu ongetwijfeld op straat door onbekenden worden aangesproken op het hebben van een pisdochter etc.? Zou ze echt zó rücksichlos zijn? Ik denk het toch niet.

 4. Jop

  Er is toch een verschil tussen een aandachtshoer zijn en zo onvrijwillig te kijk worden gezet door iemand die je wil schaden. Mijn vrouw laat ook graag haar nieuwe schoenen aan iedereen zien, dat betekent niet dat ze ook haar ondergoed aan iedereen wil tonen.
  Mensen hebben weinig inlevingsvermogen valt mij op in deze kwestie.

 5. Aj

  Is natuurlijk onzin. Uit tal van andere voorbeelden blijkt dat je carriere hierdoor nu pas echt begint.

 6. Anonymous

  Laten we de zaken niet gaan zitten omdraaien.
  Niemand maar dan ook niemand heeft het recht om een ander zoiets aan te doen.
  Niemand staat boven de Wet en eenieder heeft het recht op bescherming, punt uit.

 7. Marc E. Putto

  Wellicht krijgt haar seniore loopbaan door dit accident wel een boast joh..

 8. Anonymous

  @Anonymous

  Je hebt het zwarte garen uitgevonden.

 9. Mike

  Ik kon me niet aan de gedachte onttrekken dat ze allerlei informatie verzweeg. Ze draaide eromheen. Wat ik zag was ook niet de powervrouw die de #teampatricia zogenaamd zien: voor ons zat een oudere vrouw die hip probeerde te doen met jongere gastjes maar geen flauw benul had van moderne technologie. Iemand die werd gebruikt, uitgelachen en uitgekotst. En die nu de puinhopen van wat eens haar ‘glamourleven’ was, bijeen moet vegen.

 10. Anonymous

  Dat haar carriere al over was wisten we. Dit “in kijkje – ha ha ) in haar privé leven gebruikt ze gewoon om geld te scoren…
  Dus een blessing voor haar in disguise

 11. gerdien

  ‘Dan verwacht je niet dat dat op social media komt’: vraag ik me toch onder welke steen Paay de afgelopen jaren heeft geleefd.

 12. Annoniemus

  Kun je op je zeventigste nog spreken van een carrière , of is het een gevalletje ” oude vrouw ” met geldnood ?!

 13. Anonymous

  Had ze nog een carriere dan?
  Volgens mij is die al 30 jaar over.

 14. Henk

  Voor iedereen die precies weet hoe social media werkt: via stalkscan . com schijn je alles te kunnen inzien wat Facebookgebruikers dachten verborgen te houden.

 15. Anonymous

  @10.01 En wat heb jij dan allemaal gedaan?

 16. Harry Potter

  Henk, hoewel stalkscan voor sommigen een openbaring van hun eigen dommigheid is maakt het simpelweg gebruik van alles wat je zelf aangeeft op facebook, ze zetten het alleen handig in een lijstje meer niet.

 17. Anonymous

  @de Vries RTL Boulevard heeft hier ook willens en wetens aan meegewerkt. Ze hadden het er al 3 dagen over dat de tape bestond. Vervolgens op de dag dat jij is uitgelekt waren zij (en erger ook het RTL Nieuws) de eerste met het melden hier van. Titel: …tapes Patricia Paay online! Waardoor veel mensen al gingen zoeken. Pas ruim een uur later kwam Geenstijl met een bericht en een link naar het filmpje. Dat laatste hadden ze misschien niet moeten doen maar toen ging het al rond.

 18. huub

  wat een vreselijk theater, en de meest irritante omroep van Nederland de NCRV laat zich hiervoor gebruiken. Die omroep is wel zo hypocriet, in het verleden hebben die zoveel van hun medewerkers hun de ontnomen, en toen kregen die een spreekverbod, om hun verhaal in de media te doen.
  En mevrouw Paay moet niet zeuren, die weet verdomd goed dat haar financiele carriere nu pas begint

 19. Henk

  @HarryP: Ah zo, bedankt voor de uitleg. Vanwege mijn eigen dommigheid gebruik ik FB maar helemaal niet, dus ik heb er zelf geen last van.

 20. lvs2015

  “‘Mijn carrière is waarschijnlijk over’” LOL.. huilie huilie alsof haar carrière na de starsisters ooit echt vaart heeft genomen. Heerlijk weer hoe die BNérs in het eigen medelijden wentelen en drogredenen verzinnen om er goed uit te komen in de hoop dat John de Mol ze alsnog inhuurt omdat ze anders toch alleen maar thuiszitten en niks doen omdat ze zich te goed voelen voor een echte baan in een callcenter o.i.d. om geld binnen te harken.

 21. Anonymous

  Hier had Patricia haar vriend ook niet om toestemming gevraagd
  om zijn foto’s te plaatsen….

  http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/patricia-paay-deelt-naaktkiekjes-van-haar-vriend-voor-zijn-verjaardag

 22. Gonzo

  Het ergste van gister was Peter R de Vries

 23. Pjotter

  Pisia Paay vergeet voor het gemak even dat ze zelf de aanstichtster is van alle ellende. Dat oude zeikwijf met haar “adviseur” Peter R. Die moet zelf zijn muil houden. Pedant en betweterige engerd die de wijsheid van alles in pacht denkt te hebben. Laat hem maar oppassen met zn mariages a trois, bezoeken aan parenclubs etc.

 24. Jantien de Groot

  Die schadevergoeding met die zes nullen? Volgens mij werkt haar advocaat niet voor noppes. En om schadevergoeding te eisen en te krijgen, gaan nog vele rechtbankzittingen en declaraties van de advocaat aan vooraf. Dus financieel zie ik geen voordeeltje voor haar.
  Maar volop in de belangstelling staan, dat zit nu wel snor. Alleen het onderwerp is ietwat gênant. Ik wens haar sterke benen en en genoeg geld om dit allemaal door te zetten.

 25. Anonymous

  @Jantien. Wel eens gehoord van “no cure, no pay”

 26. anonymouser

  Anonymous
  woensdag 15 februari 2017 om 11:16

  @Jantien. Wel eens gehoord van “no cure, no pay”

  Las even: no cure, no paay.

 27. anonymouser

  h

 28. Jantien de Groot

  @Anonymous Jazeker. Denk niet dat in deze zaak, waarvan nu al duidelijk is dat de werkelijke schuldige nooit echt te achterhalen is, en dan ook nog getoetst tegen de regels van de grondwet, er ooit een eis tot betaling van schadevergoeding zal komen. Dit wordt een gebed zonder end. Advokaat zat nu fijn in de schijnwerpers en zijn naam wordt vaak genoemd. “Onbetaalbaar” voor zijn bekendheid. Maar volgende maand maakt niemand zich meer druk over de “zaak Paay” . En hij ook vast niet.
  Ooit al strafeis uitgesproken over de “Wraakporno-zaak” waar onze Peter R. zich mee bezig hield?

 29. Joop55

  Arme Paay, ik had haar nog zo’n betaalcarrière in de toch al afgevallen Playboy gegund.

 30. Oembertoh

  Lieve Patries, waarom wou jij gisterafent niet bij mei komuhh pratuhhhh dan? Ik had nog wel een diepte-interview voorbereid. Je kwam niet en toen had ik niemand om mee te dansuhhhh.

  Trouwens, Francis met wie ik al lang vreemdga plast ook regelmatig in mein mond hoor.

 31. kristina

  Wie zich brandt moet op de blaren zitten. Waarom een rechtszaak aanspannen voor iets dat je zelf veroorzaakt hebt…wat een flauwekul…pull yourself together woman..dat is het enige dat nu nog rest…welkom in de wereld…

 32. Anonymous

  H0er-a, h0er,a

 33. Gallus

  Dit is geen publiek nieuws; ook niet als nieuws.
  Hoort bij commerciëlen.

 34. Otto Groeneveld

  Iedereen die zegt dat het meevalt lult uit zijn nek natuurlijk Uiteraard is haar flut carrière over, was trouwens al erg lang over. Domme vrouw zal de geschiedenis ingaan als pisbak.

 35. Jeroen

  Hou nou maar eens op over die media-geile PP.

 36. watiserdan

  Lol dat is het al eeuwen.

 37. kristina

  Je carriere begint pas, weliswaar als pis-maar-waar-je-wilt op mij, maar toch…een carriere is een carriere…

 38. Marijke

  @kristina, hoezo zelf veroorzaakt? Wat een schandalige onzin! Er is iets van haar gestolen, dat heeft ze echt niet zelf gedaan. Schan-da-lig dat Patricia zoveel hoon over haar heen krijgt, dit heeft ze niet verdiend. Ze is slachtoffer, niets anders. Ik zag een gebroken vrouw, gisteravond. Ik ben geschokt.

 39. Anonymous

  Marijke dit is nu Nederland anno 2017. Het land waar slachtoffers een trap na krijgen. En niemand durft er wat aan te doen.

 40. kristina

  Is Paay slachtoffer van haar BN-er schap en eigen daden ? Come on…denk eerst na voordat je wat dan ook doet of laat doen…en acteren zit in haar familie…ik verdenk haar ervan het zelf naar buiten gebracht te hebben, money makes the world go round..en sorry..nee ik heb geen medelijden met haar.

 41. Marijke

  Wat heb jij een inktzwarte ziel. Wie is hier nu verdorven?

 42. Mark

  Ach meid, om met de woorden van DJVTW te spreken: je kan altijd nog met je poes in de Playboy.

 43. jhibfeu

  @Aj

  Ja dááááág! Ga je nu dat handjevol gevalletjes aangrijpen waarbij iemand een carrière kreeg dankzij een gelekt filmpje en die shitload aan gevallen waarin het tegenovergestelde (of erger!) gebeurde negeren?

 44. :)

  Kristina, als jij ooit verkrаcht wordt/bent, is het je eigen schuld. Niet volgens mij, maar als ik je reacties zo lees wel volgens jezelf

 45. playboygirl

  nou Patries, toen je op je 60e in je blote kont en nog veel meer bloot in de playboy stond genoot je van alle aandacht en een tijdje later stond je in een uitdagend pakje met netkousen en hoge hakken met je kont te schudden
  Dat mocht iedereen zien, je vond het geweldig hoe er op gereageerd werd
  Maar nu ben een oude belegen googer en speel je in één keer de heilige onschuld, je denkt toch niet echt dat er ook maar iemand in je fake verhaaltje is getrapt, nou dan ben je knap naief op je 67e!!!!

 46. Lisa

  Dit verhaaltje rammelt aan alle kanten. Eerst ontkende ze dat ze wist dat ze gefilmd werd, daarna twijfels of het echt wel haar hoofd was, toen weer dat haar telefoon of computer gehackt zou zijn.
  En waarom die filmpjes na het bekijken op de telefoon niet meteen gewist? Je wéét toch dat als er privéfilmpjes opstaan, en je je telefoon kwijtraakt het er dik in zit dat je met je blote togus, en in dit geval heel wat meer, op internet komt te staan!
  Mevrouw Paay is door de eerste leugen niet gebarsten, en dit hangt ook weer van de toevalligheden aan elkaar. Deze gebroken vrouw die zich het liefst in huis opsluit om maar niemand onder ogen te hoeven komen gaat wel bij Jinek met haar kop op de buis, zodat half Nederland haar weer ziet. En privacy geschonden?? Deed ze dat ook zelf niet met het plaatsen van foto’s van Yolanthe toen ze er door hormonen zo opgeblazen uitzag?
  Ze was zo chic om even fijntjes mede te delen dat ze genoeg over Jensen wist, ook over zijn sexleven, maar mevrouw Paay ging dat niet vertellen hoor, want daar is ze te chic voor.
  Over haar exman Adam, dat hij op chicks with dicks zou vallen? Maar achteraf was dat ineens een grapje. Zelfs de reden van de scheiding tussen Adam en Micky (die zij zelf niet wilden vertellen) werd door Patricia verteld.
  Na het overlijden van Bowie meteen reageren door te zeggen dat ze het bed met hem gedeeld had, ook tres chic. Patricia roept alle negativiteit omtrent haar persoontje helemaal zelf op!
  Over GeenStijl liegt ze ook al, want ze hebben geen filmpje geplaatst, maar een link naar het filmpje, nadat die filmpjes al op diverse sites te zien waren. Ze stikt in haar eigen leugens!

 47. Anonymous

  Ze had zich niet moeten laten filmen tijdens de plasseks en fistfucking.
  Dom, dom, dom.

 48. mark

  Peter R. de Vries bemoeit zich er ook mee, dus die wil ook zijn zakken vullen.

 49. anoniem

  mevrouw onschuld ze heeft zo vaak alles laten zien,vanaf adam curry is ze de weg kwijt,dat zijn er meer met recht hoe ouder hoe gekker

 50. kristina

  In de etalage bij Jinek gaan staan opdat wij het maar niet vergeten wat haar is aangedaan….

 51. France

  Kristina, je bent een hooeeerrrrrrr!

 52. Beau van Erven Ikink

  Als Paay denk dat ze nu dankzij een schamele schadevergoeding haar pensioen alsnog op orde krijgt heeft zij het mis. Twee grote aanbiedingen gaan nu ineens niet door? Haha, misschien gelooft ze het zelf, maar er is geen rechter in Nederland die daar in gaat trappen. Dan zal ze met bewijzen moeten komen, en die heeft ze niet.

 53. anoniem

  Ach… Het is een relatief onschuldige hobby.. Er werd niemand iets aangedaan..
  Misschien wat zielig… Maar zelf zou ik haar wel wat warmte willen toewensen!

  En wie weet wat prominenten in ons land voor ergere dingen doen? :-s

 54. Van Leemhuyzen

  Patricia Paay is een mooie madammeke.

 55. Silence

  Welke carriere? Hahhahaha! Wat een hoogmoedswaanzin heeft deze mevrouw toch. Tss..

 56. BOE

  Als ze fluit liegt ze al.

 57. ron

  Patricia Paay: ‘Mijn carrière is waarschijnlijk over’??
  A) Had je nog een carrière??
  B) Wees blij dat het op de 67 jarige leeftijd gebeurt en niet op je 20 jarige leeftijd.
  C) hoeveel mensen hebben dit filmpje gezien? 3% van Nederland.
  D) Mooie leeftijd om met de vut te gaan

  ps
  Het is wel erg wat er gebeurd is.

 58. Frank

  Trek je van niemand wat aan Patricia en ga verder met je leven! Heel veel sterkte gewenst!

 59. Anonymous

  Patricia is een heel mooie vrouw en een goede zangeres.
  Wat ze prive doet moet ze zelf weten

 60. Ali z

  Ik walg van die ouwe milf . Ze doet net of het iemands fout is terwijl je zelf de oorzaak bent . Ik moet zo nog toevallig naar de wc heb je trek in warme zeik ?

 61. Anne

  @Anonymous 12:48, Ja, ze is zo steengoed dat ze al jaren niets nieuws heeft uitgebracht. En zo mooi dat ze haar prachtige smoeltje onder dikke lagen make-up verbergt, en een geweldige haardos die met pruiken wordt bedekt. Wat ze privé doet moet ze inderdaad helemaal zelf weten, maar wijs dan ook niet met een beschuldigende vinger richting buurman, want hoe kan een buur jouw seksfilmpje online gooien als het op je eigen telefoon staat. Hou je privé dan echt privé en klets niet in iedere programma over hoe dol je op seks bent. Herinner je je nog het gejammer toen Adam haar liet zitten? Oh wat vond mevrouw het erg, en oh wat zwolg ze in zelfmedelijden, maar geen woord erover hoe ze toendertijd haar echtgenoot Joey Fresco besodemieterde met Adam Curry. En dan moeten we nu medelijden hebben met die ouwe mediageile uitgerangeerde BNer? Ze laat zich zelf de bek volpissen, doet volop mee aan al die gorigheid, en laat het nog filmen ook.

 62. Frank

  Natuurlijk is het zo als je bij al die prachtige vrouwen en modellen de make up verwijderd er niets van hun schoonheid overblijft. Kijk maar eens op internet hoe Doutzen Kroes eruit zie zonder make up!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.