Ook Trouw maakt zich zorgen om Van Nieuwkerk

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 14:25

Nadat Het Parool, het AD en weekblad Story al signaleerden dat de fut uit De Wereld Draait Door is, maakt nu ook tv-recensent Maaike Bos van Trouw zich zorgen over de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. “Hij verspreekt zich, zonder foutjes soepel weg te lachen”, schrijft ze vandaag in de krant. Het is overduidelijk, meent Bos. “Bekijk eens wat uitzendingen terug en dan ontdek je het. De wallen die donkerder worden. De rode ogen. Het hoofd dat meer gebogen is.

Hij is niet meer een roofdier dat op scherp staat, maar meer een oude leeuw die moe is, aldus Bos. “Het hakkelen, de foutjes. Zelfs zijn haar is futloos. Hij gaf altijd gewicht aan het programma, nu lijkt het gewicht van het programma op zijn schouders te drukken.

Net als anderen denkt ook Bos dat dit te wijten is aan het vertrek van zijn steun en toeverlaat Dieuwke Wynia, die jarenlang eindredacteur was. “Zonder haar lijkt hij kwetsbaar.

Van Nieuwkerk is zijn topsalaris niet meer waard, besluit Bos. “Het roept bij mij wel de gedachte op waarom hij dan de best betaalde werknemer in de gehele Nederlandse (semi)publieke sector is, met zijn 580.000 euro in 2015.”

Lees ook: ‘DWDD in gevaar: Matthijs kapot van vertrek Dieuwke’ (6 februari)

Foto: VARA
36 Reacties op “Ook Trouw maakt zich zorgen om Van Nieuwkerk”


 1. snuifje

  Misschien iets voor Humberto………..

 2. Roomtaart

  Rap gepraat

  Goedeavond
  Vanavond weer dezelfde gasten als vorige week
  Al mijn superinkse vrienden
  Weer presenteer ik het allerbeste boek van vandaag aan jullie
  En weer een bandje wat 15 seconden van hun nummer mag laten horen
  Het aller aller beste weer hier te zien

  Met tafelgasten vagin ale scheet marc marie of een zak met botten genaamd dolf jansen

  Lache leuk
  Alles is leuk en het allerbeste natuurlijk

 3. Anonymous

  Wow, zorgen om Late Night, zorgen om DWDD. Wat is dit?

 4. Rick

  Het einde van tv is nabij!

 5. Anonymous

  Ach onzin. DWDD scoort nog steeds goed, alleen denk ik wel dat Matthijs het wel een keer heeft gezien na 11 jaar. Kan Tan nog wat van leren die heeft de koek al na 3 jaar op gelukkig. De laatste vond ik altijd al een drama ook toen hij nog bij de NPO werkte.

 6. Take a Walk

  Zo sta je als krant toch behoorlijk voor paal als je elkaar maar een beetje na blaat en in één adem wordt genoemd met de Story.

 7. MiaCl

  jullie praten hem gewoon ziek, hou eens op met dat negatief gewauwel.

 8. Kaaskijker

  Ondanks dat hij graag praat waar hij gegeten heeft of wie hij gesproken heeft, ziet Matthijs er graatmager uit. Een hol vermoeid gezicht. DWDD begint een zwaar torsende last voor hem te worden.

  Nico Dijkshoorn heeft inmiddels in diverse regionale kranten een column, in de VI een column, in DWDD een column, in het Vlaamse Het Nieuwsblad een column. Laat deze man gaan. Hij heeft DWDD niet meer nodig.

  Marc-Marie Huijbregts, Freek de Jonge, Jan Mulder, Mart Smeets, Prem Radakhishun, etc. Het is allemaal wel erg 50+ en 60+ he? Het gemiddeld leeftijdsniveau van de gasten lijkt wel bovengemiddeld gestegen. Met uitzondering voor Adriaan van Dis, die man is altijd uniek en scherp van geest. Elitair in de goede zin (kennis van zaken) en nooit saai.

  De TV Draait Door gaat ten onder aan het succes. Alle talkshows hebben inmiddels zo’n comic relief vol met dezelfde grappige filmpjes. Je ziet DWDD dat op andere manieren wilt vervangen.

  Dolfs Jansens inbreng wordt uiteraard niet in de PVV-hoek gewaardeerd maar je ziet dat zijn humor bij het studiopubliek wel aanslaat. Dan voegt het dus wat toe.

  De sporthistorische onderwerpen lopen goed. Daar zie je Matthijs weer opleven. Toch een beetje Holland Sport terug!

  De 1 minuut muziek, mag dat naar 3? Misschien dat de echte grote internationale sterren dan weer komen. Bij grote sterren op tv zie je #DWDD op twitter knallen. Dan zie je dat tv nog altijd sociale media de baas is.

  Erik Dijkstra zou een toekomstig prime time VARA-gezicht kunnen worden. Recht voor z’n raap en goudeerlijk. Eigenlijk veel meer de stem van de arbeiderklasse dan dat Van Nieuwkerk dat ooit is geweest.

 9. F'iscadel

  Programma’s als dwdd en late night lenen zich uitsluitend van bronnen als de NY times en CNN, waarvan bekend is dat ze nepnieuws verspreiden. Mensen trappen er niet meer in, en daarom zijn dit soort programma’s nu toch echt passé. Het wordt tijd dat de gewone man weer wordt gehoord. En gelukkig is daar met Trump een goed begin mee gemaakt. Nu alleen Europa nog.

 10. Willem

  Mensen die de multimiljonair Trump “de gewone man” noemen. Pffff

 11. Anouk Smullers

  Willem, wat is nu exact je probleem?

 12. Van Leemhuyzen

  NPO, stuur mijnheer van Nieuwkerk weg naar RTL!

 13. Anonymous

  Dat is al een paar jaar aan de gang

 14. David

  Op halve kracht is het ook nog prima…

 15. Anonymous

  @Rick Helemaal niet. Hou toch eens op met vervelende gedoe hier elke dag!

 16. Anonymous

  Het ligt niet aan Dieuwke! Het programma was de eerste jaren zonder haar op zijn best. Pas bij haar aantreden als hoofd van het programma ging het bergafwaarts. Ik voorspelde dit al een jaar of 5 geleden. Zij zal de ondergang van Dwdd worden en ik heb gelijk gehad.

 17. Mediaprak

  Van Nieuwkerk is aan het praten met SBS

 18. lvs2015

  Gutte gut.. die en die maakt zich zorgen om Van Nieuwkerk. Alsof die het nodig heeft deze vorstelijk betaalde salonsocialist.

 19. Laurens

  @Mediaprak; bron?
  ik zie het niet gebeuren…

 20. Anonymous

  @17:32 Nee dat zeker niet gebeuren. Ook zal hij niet naar RTL gaan.

 21. Insider SBS

  Goed gesprek gehad vandaag met van Nieuwkerk.

 22. Paut Pielusma

  Het is te lang te veel en te vaak hetzelfde, het begint niet alleen Matthijs maar ook de kijker de keel uit te hangen, alle shows van DWDD zijn hetzelfde. Jinek is een verfrissende nieuwkomer, dus ga eens vernieuwen/veranderen of stop ermee.

 23. Gelukkig zijn Nederlanders - op ene F'iscadel na - een stuk slimmer dan Trumpstemmers!

  @F’iscadel

  De grootste verspreider van nepnieuws is Trump zelf. Zomaar een willekeurige persoon op Twitter zegt dat 3 miljoen stemmen illegaal waren. Trump neemt dat klakkeloos over. Trumps fans roepen dat 3 miljoen stemmen illegaal waren, en dat dit waar is omdat Trump dat immers zegt. Vervolgens zegt Trump dat het waar is, want anders zouden niet zoveel mensen het zeggen.

  JA, HALLO! WAAR IS DE FUCKING LOGICA HIER?

 24. Jos

  Wat een negativiteit steeds. Het programma scoort als een tierelier. Gewoon leuk programma en als je het zat bent kijk je wat anders.

 25. Anonymous

  @Insider SBS Ik denk dat Matthijs zeker binnenkort gaat stoppen met dwdd maar, zal dan echt geen commerciële overstap maken. Ik zal je vertellen wat hij gaat doen. Hij blijft de TOP2000 a gogo en de Nacht van de popmuziek doen. Hij zal Dieuwke volgen (of met haar gaan samenwerken) naar hij nieuwe bedrijfje. Ik verwacht dat Holland Sport terug komt dat hij wederom met Wilfried de Jong zal presenteren. Misschien dat hij daarnaast nog 1 of 2 seizoenen Zonergasten gaat presenteren.

 26. Anonymous

  @Jos Het programma staat vaak als een soort behang aan bij mensen. Dit is vaak het geval bij de vooravond. Hij stond toch op 1 en mensen wachten op het Journaal. Vandaar de hoge kijkcijfers. Dit voordeel heeft RTL4 ook. Het is geen leuk (en goed) programma meer. Dat was het de eerste 5 á 6 jaar en daarna niet meer.

 27. Jos

  @Anonymous
  vrijdag 17 februari 2017 om 0:37

  BLA BLA BLA BLA BLA BLAAA BLAAAAA BLAAAAAAAA BLAAAAAAAAA BLAAAAAAAAAAA!

 28. Eddy Emmer

  Vanavond bij Jinek zat Matthijs, met slaap haar. Zag er niet goed uit, waarschijnlijk was hij thuis in slaap gevallen op de bank.

 29. Donald Trump

  Tuurlijk, Eddy.

 30. josdays

  Matthijs zag er fantastisch uit. Ik zou er een godvergeten moord voor doen om er elke avond om 23:00 uur uit te zien als Matthijs.

 31. Annoniemus

  Matthijs zit al met zijn hoofd bij de commerciëlen !!!!!!!!

 32. Anonymous

  @Jos Bla bla bla bla bla! Ik heb gelijk!

 33. F'iscadel

  Tsja ik mag dan niet serieus worden genomen, het is een feit dat nieuwsbronnen als Fox News en Russia Today een veel hogere betrouwbaarheidsfactor hebben. Maar blijf vooral in jullie bbbel leven. Ik ben er niet om jullie te redden als het noodlot toeslaat :)

 34. Donald Trump

  @F’iscadel

  Je bent waarschijnlijk een trol onder F’iscadels naam, want zo dom als dit heb ik hem nog niet horen praten, maar Fox is niet zo positief mee over Trump, om nog maar niet te spreken over Russia Today. Ik raad je aan om eens echt naar de berichtgeving van die laatste zender over Trump te kijken i.p.v. af te gaan op wat je waarschijnlijk “welingelichte” vriendjes zeggen dat er op te zien is.

 35. Meijer

  Ach…ja…er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan…

 36. Meijer

  oh ja..en de tijd van gaan is gekomen…als ik er al niets meer aan vind…

Televisienieuws • Zoeken op Mediacourant


Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.