Ook Trouw maakt zich zorgen om Van Nieuwkerk

Nadat Het Parool, het AD en weekblad Story al signaleerden dat de fut uit De Wereld Draait Door is, maakt nu ook tv-recensent Maaike Bos van Trouw zich zorgen over de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. “Hij verspreekt zich, zonder foutjes soepel weg te lachen”, schrijft ze vandaag in de krant. Het is overduidelijk, meent Bos. “Bekijk eens wat uitzendingen terug en dan ontdek je het. De wallen die donkerder worden. De rode ogen. Het hoofd dat meer gebogen is.

Hij is niet meer een roofdier dat op scherp staat, maar meer een oude leeuw die moe is, aldus Bos. “Het hakkelen, de foutjes. Zelfs zijn haar is futloos. Hij gaf altijd gewicht aan het programma, nu lijkt het gewicht van het programma op zijn schouders te drukken.

Net als anderen denkt ook Bos dat dit te wijten is aan het vertrek van zijn steun en toeverlaat Dieuwke Wynia, die jarenlang eindredacteur was. “Zonder haar lijkt hij kwetsbaar.

Van Nieuwkerk is zijn topsalaris niet meer waard, besluit Bos. “Het roept bij mij wel de gedachte op waarom hij dan de best betaalde werknemer in de gehele Nederlandse (semi)publieke sector is, met zijn 580.000 euro in 2015.”

Lees ook: ‘DWDD in gevaar: Matthijs kapot van vertrek Dieuwke’ (6 februari)

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen