Ook RTL 4-kerstman Robert ten Brink tegen Zwarte Piet

Ook Robert ten Brink, hét gezicht van kerstmis bij RTL 4, is nu tegen Zwarte Piet. Hij vindt dat afschaffen beter is dan grote groepen mensen kwetsen. Dat zei hij donderdagavond in Jinek. Ten Brink schaart zich daarmee achter het beleid van zijn werkgever, die Zwarte Piet heeft ingeruild voor roetveegpieten. “Inmiddels begin ik er wel aan te wennen, ja. Ik heb dezelfde schokreactie gehad als heel veel mensen in Nederland, maar dat is alweer een paar jaar geleden“, zegt de All You Need-ster.

Nu is Ten Brink van mening dat afschaffen best kan. “Langzaamaan denk ik: nou, jongens, als niemand dat dan wil, of heel veel mensen niet, dan doen we het gewoon niet. En die kinderen merken er echt niets van.”

Maar goed, dat zijn dezelfde argumenten die elke keer voorbijkomen over Zwarte Piet. Maar gaan we het nu alweer over Zwarte Piet hebben?“, aldus Ten Brink.

Ook Jort Kelder werd naar zijn mening over Zwarte Piet gevraagd: “Ik ben van het liberale standpunt. Als je mensen er pijn mee doet, moet je het niet doen, en als je in Staphorst wel aan Zwarte Piet wil doen, dan mag je dat van mij doen. Ik zie er niet zo’n kwaad in. Het zal wel.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen