‘Onfatsoenlijk dat Wilders wél met Rob Geus praat’

Het is onfatsoenlijk dat Geert Wilders wél ja heeft gezegd tegen een interview met SBS 6-ster Rob Geus, maar alle serieuze nieuwsmedia keihard negeert. Dat vindt Esquire-baas Arno Kantelberg, heeft hij gezegd op Radio 1. Wilders heeft Geus zeven minuten de tijd gegund voor de verkiezingsshow van SBS 6. “Hij krijgt er een rode loper uitgelegd. Het is zeven minuten, het is een open microfoon: daarom doet hij dat. Dat is de enige reden dat hij niet bij Jinek of wie dan ook aanschuift.”

Het is wel een beetje laf, vindt Kantelberg. “Het is prima dat Rob Geus of Patty Brard of Lucille Werner of andere SBS-hoogtepunten politici gaan interviewen, ik ga ook wel kijken denk ik, maar ik vind het uiterst onfatsoenlijk – schandalig zal ik niet zeggen – dat Geert Wilders wél Rob Geus te woord staat en structureel en consequent weigert om met de serieuze media te praten.

Kantelberg denkt niet dat de SBS 6-sterren met hun journalistieke talent meer uit de politici krijgen dan serieuze journalisten. “Er zullen ook geen antwoorden komen die politici niet willen geven aan andere journalisten.

De verkiezingsshow van SBS 6 is te zien op 8 maart, één week voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen