NRC: ‘Wat is er aan de hand met RTL Late Night?’

De ingestorte kijkcijfers van RTL Late Night zijn vandaag het onderwerp van de tv-recensie van Hans Beerekamp in het NRC Handelsblad. De centrale vraag van zijn stuk: ‘Wat is er toch aan de hand met RTL Late Night?’. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Beerekamp heeft vier mogelijke verklaringen op een rij gezet in zijn televisiecolumn. De eerste is dat concurrent Eva Jinek gewoon als een tierelier draait, de tweede is dat RTL Late Night ondertussen steeds voorspelbaarder wordt.

RTL Late Night wordt voorspelbaar saai, aldus Beerekamp. “Je voelt dat bij Tan de tomeloze energie iets afneemt. Je zou zelfs kunnen stellen dat de formule inmiddels nogal voorspelbaar uitpakt.

Ook de promotie van andere RTL-programma’s begint er een beetje te dik bovenop te liggen, vindt Beerekamp. “Vooral promotie voor andere programma’s en muziek geeft de toon aan, waarbij alles prachtig en schitterend blijkt te zijn.”

Als derde derde reden noemt Beerekamp dat RTL Late Night zelfs in verkiezingstijd erg weinig doet aan politiek. Ondertussen heeft Jinek een politiek reporter die items maakt. “Naarmate de campagne vordert willen de mensen thuis daar juist wel naar kijken.”

Tot slot signaleert Beerekamp dat de enige verandering die RTL Late Night heeft ondergaan de nieuwe sidekick is: Luuk Ikink is vervangen door Marieke Elsinga. “Ze mist de droge humor van Ikink.”

Bovendien laat Elsinga steeds de filmpjes zien die Ikink eerder al in RTL Boulevard vertoonde, aldus Beerekamp.

RTL Late Night bereikt woensdagavond een nieuw dieptepunt: de talkshow haalde niet eens de kijkcijfer top 25.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen