NPO: ‘We geven Rotjoch volop de ruimte’

De NPO kan zich niet vinden in de kritiek van BNN-VARA-gezicht Rotjoch (35) op het publieke omroepbestel. Hij krijgt wel degelijk alle ruimte. Dat zegt een woordvoerder van de NPO in NRC Handelsblad. Rotjoch maakt vanuit BNN-VARA het grootste hiphopplatform van Nederland: 101Barz. Het begon als digitaal themakanaal en site op het NPO-platform, maar wordt nu door de NPO gedoogd als YouTube-platform. Het is een groot succes en het won zelfs de Pop Media Prijs.

Volgens Rotjoch blijft de focus van de NPO echter liggen op lineaire televisie, terwijl hij ‘niemand kent die nog tv kijkt’. “Bijna alle tv-programma’s krijgen meer aandacht en in elk geval meer budget.

De NPO moet veel meer aandacht schenken aan online initiatieven zoals 101Barz, vindt hij. “Ik vind dat de jonge generatie, mensen met een andere cultuur, achtergrond of denkwijze, gewoon genegeerd worden. Terwijl de NPO wordt betaald met belastinggeld. Dan moet je alle lagen van de bevolking bereiken, helemaal als het zo’n grote laag is.”

Rotjoch blijft ervoor strijden. “Het is een taak geworden om intern te vechten tegen dit establishment, tegen alles wat fout is hier. Ik vind dat ik de NPO enorm help, zonder dat ze het zelf doorhebben. Ze zouden mij als adviseur moeten aanstellen.”

De NPO ziet dit anders: “We geven Rotjoch volop de ruimte. Maar we willen wel dat publieke ‘content’ als zodanig herkenbaar is, we moeten mensen naar onze publieke platforms kunnen verleiden.

Het NRC-artikel Rotjoch: ‘Ik help de NPO zonder dat ze het doorhebben’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: BNN-VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen