Nicolette’s keuze voor radicale behandeling ‘verstandig’

Foto: SBSDe keuze van Nicolette Kluijver om een deel van haar linker long weg te laten halen, is heel verstandig. Dat zeggen twee longartsen vandaag in De Telegraaf. Kluijver heeft per direct haar werk bij RTL neergelegd, omdat alles erop wijst dat ze in een voorstadium van longkanker zit. Dat ze binnenkort wordt geopereerd, beschouwen longartsen als een goed teken. “Het betekent meestal dat er geen sprake is van uitzaaiingen”, zegt longarts Sander de Hosson van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Zo’n 85 procent van de longkankerpatiënten kan niet geopereerd worden, aldus De Hosson. “Juist omdat er uitzaaiingen zijn. Het is dus fijn dat hier operatie mogelijk is, het is ook de enige curatieve optie.

Volgens De Hosson is Kluijver een extreem jonge patiënt. “Maar ze is daardoor wel in goede conditie.

Dr. Arifa Moons-Pasic, longarts in het OLVG in Amsterdam, legt uit: “Er zijn onrustige cellen gevonden op de plaats waar zich tbc heeft voorgedaan. Het kan een littekencarcinoom zijn, zeg maar een tumor vanuit zo’n aangedane plek.

De ’radicale behandeling’ is volgens beide artsen ’verstandig’, is te lezen via Blendle. “Dit geeft de beste kansen op herstel.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen