Matthijs van Nieuwkerk vindt Jinek tovenaarsleerling

Matthijs van Nieuwkerk vindt dat Eva Jinek een tovenaarsleerling is. Dat zei hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door, waarin Jinek samen met Jeroen Pauw te gast was om te vertellen over hun dagelijkse talkshow Pauw & Jinek. Van Nieuwkerk richtte zich tot Pauw: “Ik probeer me in jou te verplaatsen. Het is bijna een tovenaarsleerling. Ze heeft bij jou les gehad. Les is een groot woord, maar je hebt je over haar ontfermd als een mentor. De laatste maanden zijn zeer indrukwekkend.

Pauw: “Zeker, van wat ik gezien heb zeker. Daar hoort ook de waardering bij. Ze krijgt er ook waardering voor.

Van Nieuwkerk leek te willen vragen of hij het lastig vindt dat Jinek inmiddels meer kijkers trekt dan Pauw: “De afgelopen jaren was de verhouding nog dat jij de superieure was en jij de leerling, maar dat is een beetje veranderd, denk ik.

Daarop zei Pauw: “Dat is wat mij betreft veranderd vanaf het moment dat Eva op dat tijdstip kwam. Daarvoor heb ik ook wel eens gezegd: ‘Het lijkt me raar om met Eva een duo te vormen’, omdat we toen nog geen gelijkwaardige positie hadden. Dat is vanaf dat moment wél zo.

Hoewel Pauw veel in het buitenland was, heeft hij in januari en februari toch een aantal keer Jinek gezien. “Zeker niet alle uitzendingen, al is het maar omdat er een regioban op Eva Jinek is. Ik heb af en toe afleveringen gezien, zeker de veelbesproken afleveringen met Jules Deelder, Patricia Paay en de minister-president.

Tafelheer Marc-Marie Huijbregts prees Jinek omdat ze tegenwoordig meer zichzelf is. “Je was altijd een beetje stijver dan je in het echt bent. De laatste maand dat je er zit durf je jezelf te laten gaan en jezelf te zijn.”

Op de vraag wat voor haar gevoel het omslagpunt was, zei Jinek: “Voor mij is het dat ik niet meer een invaller ben, maar een vaste plek heb. Ik mocht voorheen een maand in de zomer, dan weer niet, dan weer wel. Dat deed meer met me dat ik dacht. Dat de NPO er nu voor gekozen heeft dat ik de helft van het jaar mag doen: daarin voel ik me gekend en meer zelfverzekerd.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen