Martin Bosma betreurt rol Jeroen Pauw in Pietdiscussie

Geplaatst op Wed 15 Feb 2017 om 13:51

Foto: RTLPVV-Kamerlid Martin Bosma betreurt de rol van Jeroen Pauw in de zwartepietdiscussie. Dat laat hij weten in een interview met het AD. Pauw heeft mede bijgedragen aan het anti-zwartepietklimaat, vindt Bosma. Zwarte Piet heeft niets te maken met het koloniale verleden, aldus Bosma. “Dat frame is opgeworpen door Jeroen Pauw van de socialistische VARA, die die halve Gario uitnodigde. Politiek correcte journalisten willen koene strijders zijn voor minderheden.’

Gario begon de actie Zwarte Piet is Racisme. Dat sentiment wordt inmiddels breed gedragen. “Nou, ik betwijfel of dat zo is. Als mevrouw Simons, aanjager van deze campagne, vijfhonderd handtekeningen moet ophalen, lukt haar dat niet.”

Nederland vindt Zwarte Piet helemaal niet racistisch, wat de media ook beweren, aldus Bosma. “Mijn partij is de grootste onder Antillianen en de tweede onder Surinamers. De mensen die zij dus meent te moeten beschermen, zijn helemaal niet tegen Zwarte Piet.”

De aanval op Zwarte Piet past in een breder verhaal, waarin we constant bezig zijn om onze cultuur en historie langs een politiek-correcte meetlat te leggen. Ik verzet mij tegen die aanval.

Het AD-interview met Martin Bosma kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed
21 Reacties op “Martin Bosma betreurt rol Jeroen Pauw in Pietdiscussie”


 1. Jos

  Jeroen Pauw zou graag de PVV uitnodigen, maar dat durven ze helaas niet aan.
  Zelf een live discussie op tv ontwijken, maar wel een presentator betichten van partijdigheid…

 2. Anonymous

  @Jos

  Dom kadaver.

 3. Karin

  Ik berijp de hele discussie niet ,zwarte piet moet gewoon blijven dat wil 99 % van de NEDERLANDERS ,het was heel dom van Pauw.

 4. b

  @Karin Hoe kom jij aan 99% , slaat natuurlijk nergens op omdat het overgrote deel van dit land het allemaal een worst zal wezen. De PVV komt niet naar Pauw en eerlijk waar komen ze wel, ze ontduiken alles. Bosma moet dus niet zeuren dan had Greet of Bossie er zelf maar moeten gaan zitten. Doen ze niet natuurlijk bang dat ze zijn dat ze weerwoord krijgen. Angsthazen.

 5. Henk

  Die 99% is gebaseerd op heel veel in zichzelf praten en zichzelf herhalen. Dat gebeurt wel vaker in die kringen.

 6. Anonymous

  Dat is de pvv mensen met een andere mening mogen niet aan het woord .

 7. Rutger

  “Mijn partij is de grootste onder Antillianen en de tweede onder Surinamers. De mensen die zij dus meent te moeten beschermen, zijn helemaal niet tegen Zwarte Piet.”

  Een lesje causaliteit kan geen kwaad voor de heer Bosma.

 8. Kees D

  @Rutger: Bosma geeft hiermee omonwonden toe dat de PVV een one-issuepartij is, want hij ziet maar één reden waarom mensen erop zouden stemmen.

 9. Kees D

  Onomwonden, zelfs ;-)

 10. Frans

  Buiten de Amsterdamse grachtengordel trekt zich niemand wat aan van de Zwarte Pieten discussie, dacht je nou echt dat iemand in de provincie zich daar wat van aantrekt.

 11. Anonymous

  Nou, “niets” te maken met het koloniale verleden is ook een leugen om bestwil. Leer jou geschiedenis kennen in plaats in de ontken modus te blijven plakken.

 12. Anonymous

  Alsof zwarte allochtonen op hem willen stemmen. Wees eens een keertje stoer en benoem de feiten in plaats van je te verschuilen achten veilige cretologie.

 13. Marijke

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar voor het eerst in mijn leven ben ik het eens met Martin Bosma.

 14. Kaaskijker

  Wanneer je partijprogramma maar 1 A4tje groot is, dan kom je dus met dit. Na Gario, Sylvana komt PVV ook nog eens deze ZP-discussie tot de allerlaatste druppel uitmelken. Nee, met dit visionair idee ga je het land besturen?! Kom op zeg Bosma, hier wordt je niet voor betaald.

 15. Van Leemhuyzen

  Deze mijnheer heeft een punt.

 16. Anonymous

  Goedkope politiek. Proberen te scoren over de rug van anderen. Heeft die man überhaupt ooit in zijn leven echt gewerkt? Of loopt hij zijn hele leven in deftige pakken rond? Stroop die mouwen eens op.

 17. Kaaskijker

  Mag ik zeggen dat de PVV een beetje begint in te kakken? Er lijkt wel alsof ze geen goed verhaal voor de verkiezingen klaar hebben. We zoeken ophef maar ze hebben de media stuk voor stuk allemaal afgeblaft.

 18. Anonymous

  Leemhuyzen, je slaat de spijker op z’ n kop met dat gemeer. Dat is ook de bedoeling van die pak.

 19. magere marc

  Mooi gesproken. Nu ballen tonen en aanschuiven bij pauw. En gewoon je EIGEN verhaal houden. Doe je dat niet dan blijft het erop lijken dat je in je broek schijt voor die flapdrol.

 20. Marcel

  Het was ongeveer 89% die vond dat Zwarte Piet niet hoefde te veranderen.

 21. Kees D

  Jammer voor je Bosma, maar de Tweede Kamer wil jouw betutteling niet om wettelijk vast te leggen hoe er in het land Sinterklaas wordt gevierd. Partij voor de Vrijheid, hoe kómen ze eigenlijk op die naam? Wat is het volgende: paaseipolitie?!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.