Martin Bosma betreurt rol Jeroen Pauw in Pietdiscussie

Foto: RTLPVV-Kamerlid Martin Bosma betreurt de rol van Jeroen Pauw in de zwartepietdiscussie. Dat laat hij weten in een interview met het AD. Pauw heeft mede bijgedragen aan het anti-zwartepietklimaat, vindt Bosma. Zwarte Piet heeft niets te maken met het koloniale verleden, aldus Bosma. “Dat frame is opgeworpen door Jeroen Pauw van de socialistische VARA, die die halve Gario uitnodigde. Politiek correcte journalisten willen koene strijders zijn voor minderheden.’

Gario begon de actie Zwarte Piet is Racisme. Dat sentiment wordt inmiddels breed gedragen. “Nou, ik betwijfel of dat zo is. Als mevrouw Simons, aanjager van deze campagne, vijfhonderd handtekeningen moet ophalen, lukt haar dat niet.”

Nederland vindt Zwarte Piet helemaal niet racistisch, wat de media ook beweren, aldus Bosma. “Mijn partij is de grootste onder Antillianen en de tweede onder Surinamers. De mensen die zij dus meent te moeten beschermen, zijn helemaal niet tegen Zwarte Piet.”

De aanval op Zwarte Piet past in een breder verhaal, waarin we constant bezig zijn om onze cultuur en historie langs een politiek-correcte meetlat te leggen. Ik verzet mij tegen die aanval.

Het AD-interview met Martin Bosma kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen