Mark Rutte ziet Jort Kelder voor zich als NRC-baas

Het hoofdredacteurschap van een krant als NRC Handelsblad zou Jort Kelder passen als een jas. Dat denkt zijn boezemvriend Mark Rutte, zegt hij in de Volkskrant. Als Kelder deze stelling voorgelegd krijgt, antwoordt hij: “Er is geen bewijs dat ik dat zou kunnen en ik heb ook geen zin in 200 zeurpieten aan m’n bureau. Ik heb het bij Quote goed gedaan, geloof ik, al klinkt dat een beetje opschepperig en al zegt iedereen dat ik vooral bezig was met de egomane Jort Keldershow.

Het werd op een gegeven moment ook wel een beetje de Jort Keldershow, geeft hij toe. “Het komt erop neer dat ik in essentie geen groepsmens ben. Ik ben nu ook weer voor allemaal politieke dingen gevraagd en ik heb overal voor bedankt.”

Zo is Kelder onder meer gevraagd voor de politieke partij van Thierry Baudet. “Thierry, ach. Dobberden we hier in mijn boot. Ik antwoordde: ‘Wat denk je zelf?’ Niet om onaardig te zijn, want ik vind dat er veel te agressief op hem wordt gereageerd.”

Thierry is een jongen uit een NRC-milieu die ineens allemaal dingen gaat vinden waar de NRC-lezers het niet mee eens zijn. Een machteloze woede maakt zich dan van die mensen meester. Ik herken in hem het extremisme van mezelf toen ik twintig jaar jonger was. Ik bewonder dat extremisme, maar in de politiek leidt het tot niets, tenzij je een dictatuur wilt vestigen.”

Kelder maakt in het interview (via Blendle) verder bekend dat hij stopt met zijn programmaserie Hoe Heurt Het Eigenlijk?, omdat die vraag na al die seizoenen wel beantwoord is.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen