‘Mark Koster mediaflop van de week om RTL-uitspraken’

Mediadeskundige Mark Koster, journalist bij Quote, is de mediaflop van de week vanwege de uitspraken die hij heeft gedaan over RTL Nieuws. Dat stelt Paul Onkenhout in de Volkskrant-rubriek Top & Flop. Koster vindt dat RTL Nieuws zich heeft ontwikkeld tot een anti-Wilders-kanaal en dat RTL zich zou moeten richten op winst maken in plaats van zich te gedragen als een zender met een maatschappelijke missie. “Koster – laten we hem maar mediadeskundige noemen – is streng.”

De Volkskrant noemt Koster ‘de rechtse meningenfabriek’. “Het mislukte lijsttrekkersdebat en het interview met de broer van Wilders, kortom die hele ‘anti-Wilders veldtocht’, brengt Koster tot de conclusie dat RTL een ‘verzetszender’ is geworden. En dan is er ook nog – jawel – Zwarte Piet die door RTL ‘hardhandig naar de uitgang is gedirigeerd’.

Zwaar overdreven, vindt het dagblad. “Wie aan Wilders komt, komt aan Mark Koster. Wie geld wil verdienen, moet Wilders met rust laten. Wie voor een commerciële omroep werkt, of voor een blad als Quote, mag niet integer zijn.”

Het is oorlog tussen Wilders en RTL. Het was al bekend dat de programmabaas van RTL 4, de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws en RTL Nieuws anti-Wilders zijn, maar sinds het RTL Nieuws-interview met de broer van Geert Wilders in deze verkiezingstijd, is het over en uit tussen ’s lands grootste partij in de peilingen en ’s lands grootste commerciële zender.

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen