Marieke Elsinga reageert op kijkcijferval RTL Late Night

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 12:29

Marieke Elsinga denkt dat de lage kijkcijfers van RTL Late Night en de hoge kijkcijfers van concurrent Jinek een golfbeweging zijn. Dat heeft de sidekick van Humberto Tan laten weten op Radio 10. Dj Lex Gaarthuis wilde bij Elsinga het gerucht checken of er heibel is op de redactie van RTL Late Night over de ingestorte kijkcijfers. “Ik dacht dat je belt om te vragen of ik verkering heb met Mark Rutte“, grapte ze, verwijzend naar haar haar LINDA-interview. “Maar heibel? Ha ha. Nee man!

Er is geen geruzie over de kijkcijfers, aldus Elsinga. “Helemaal niet. Ik kan die roddel direct ontkrachten. Er is helemaal geen heibel.”

Er wordt wel over gepraat, maar niet over geruzied, meent ze. “Natuurlijk hebben we het er wel eens over, maar er is absoluut geen heibel. Dat kan ik direct ontkrachten. Ik heb de roddel ook niet eens gehoord, dus dat is wel lekker.

Het is slechts een golfbeweging, stelt ze. “Natuurlijk. Zo gaan dit soort dingen ook. Natuurlijk, zo gaat het in de televisiewereld.”

RTL Late Night stond woensdag niet eens meer in de top 25 van meest bekeken programma’s.

Foto: RTL
35 Reacties op “Marieke Elsinga reageert op kijkcijferval RTL Late Night”


 1. Piet Paulus

  Marieke mag van mij meteen ophoepelen. Verbetering van het programma want echt helemaal niet grappig.

 2. Piet Paulus

  Ze mag wat mij betreft meteen weg. Ze is echt helemaal niet grappig. Dát zou de eerste verbetering van het programma zijn.

 3. Piet Paulus

  Nou als in mijn vorige reactie een onvertogen woord is gevallen dan breekt mijn klomp.

 4. Ron

  En eigenlijk zegt ze niets, alleen maar een beetje obligate antwoordjes geven. Natuurlijk is er wat aan de hand, maar dat is niet aan haar om dat te verkondigen en dan krijg je dit soort nietszeggende gesprekjes. Zinloos.

 5. Jantje

  “Helemaal niet. Ik kan die roddel direct ontkrachten. Er is helemaal geen heibel.”

  Na dit soort wanhopige ontkenningen is het meestal snel afgelopen.

 6. Fred van Leer hater

  Humberto moet gewoon weg. Klaar.

 7. Ron

  @Jantje: damage control inderdaad.

 8. Kees D

  “Natuurlijk hebben we het er wel eens over…” Dat is ook precies een van de problemen bij dat programma: het is allemaal zo vrijblijvend.

 9. Henk

  Ik denk niet dat Humberto het probleem is (die kon in het verleden best wel scherp interviewen), maar het feit dat ie in zo’n warmedekenprogrammaformule terecht is gekomen. Bij RTL denken ze blijkbaar dat de kijker om die tijd het liefst in slaap valt.

 10. Kees D

  Je voelt als kijker ook wel dat ie al die RTL’ers die hun programma komen aanprijzen nooit hard mag aanpakken. Maar dan kan hij het niet maken dat bij anderen opeens wel te doen. En dan wordt het dus een 5uurshow, maar dan 6 uur te laat.

 11. Kaaskijker

  Goede krachtige analyse Kees D.

 12. Kaaskijker

  Momenteel heeft Voetbal Inside scherpere maatschappelijke observaties. En dat zeg ik serieus bedoeld.

 13. Rogier, Amsterdam

  RTL Late Night moet het vooral hebben van de lead-in. Het programma zelf kijkt wel makkelijk weg maar bevat ook weinig nieuwswaarde, dus is het ook met gemak te missen. Kijk naar de vrijdagavond, na The Voce Of Holland, dan zit RTL Late Night zo rond de 1,4 miljoen kijkers. Gisteren na Zwarte Tulp, met 548.000 kijkers, had RTL Late Night het dus moeilijk. En persoonlijk hol ik gillend weg als ik die stem van Marieke hoor, zo plat en hard. Brrrrrrrrrrrrrrr. Helemaal als zij de filmpjes inspreekt.

 14. Allstar van Allstar's Reggae Band

  Als ze nou ook zo’n Paay-filmpje maakt dan zijn die kijkcijfers van vroeger zo weer terug denk ik. Niet dat ik daar op zit te wachten trouwens, maar ja, de mensen kijken er naar he.

 15. Woodstock

  Ruil die side-kick in voor iemand die wél humor heeft en doe een wisselende presentatie met Wilfred, Peter en Humberto, elke dag een ander en geen Goedele meer in het programma.

 16. Remi

  @Kaaskijker

  Klopt helemaal !

 17. lvs2015

  Marieke denkt het de terugval te weten en noemt een ‘golfslag’… Tuurlijk. Ga je dat over een 6 maanden na de zomer nog zeggen? Of is het gewoon dat mensen het Humberto truukje doorhebben van meepraten met de verkeerden ( anti-zwarte Piet en valse sentimenten opnoemen om de leugen stand van Quincy Gario stand te laten houden), selectief je gasten hun woordje laten doen en als iemand iets zegt wat je niet wil horen,afkappen met een drogreden, en de kijker dus afhaakt. Want dat is dus de ware reden van verval.

 18. Anonymous

  Idd dat mokkel weg en Humberto is gewoon niet te verstaan. En altijd dezelfde lui aan tafel. Ligt Wendy haar boekje in de winkel? Hup bij late langs voor reclame.
  Schijt zat word je daar als kijker van.
  Dan kijkt Jinek een stuk fijner weg. En geen reclame.

 19. Jan

  Marieke heeft geen humor en ziiet er ook zo gewoontjes uit. Iemand die een sidekick is grappig of is een lulletje zoals paul de leuw dat had en jensen. Of het is echt een mooie vrouw. Die af en toe wat sexys aantrekt of ze moet net als jinek af en toe met haar kont in beeld lopen. Je ziet duidelijk dat jinek dat na afloop bewust doet. Want ze kan ook 1 minuut langer wachten, maar ze weet dat de camera nog draait. En misschien moet marieke dat ook eens proberen. Af en toe naar tan toe te lopen. Alles voor de kijkcijfers.

 20. antitheist

  Matthijs van Nieuwkerk kan wel een nieuwe uitdaging gebruiken….

 21. Kannie Breukhoven

  Dat meisje heeft geen idee. De RTL-top is al op zoek naar vervanging. Maar dat weet dat arme kind nog niet.

 22. gtstfites

  Maar ze is we llekker!! Rrrrrr ik wil haar !

 23. Oembertoh

  Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh.
  Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh. Dansuhhh.
  Tot vanafent hallef ellef op vierrrrr RTL Leet Nait.

 24. Van Leemhuyzen

  Zet Wilfred Genee op de plek van Tan, dan heb je scherpere en betere discussies. Maar met Genee bij Late Night, zullen veel RTL-”sterren” niet komen, want dan krijgen ze moeilijke vragen (zie Genee-show op RTL7 met o.a. Matthijs van Nieuwkerk, Peter R. De Vries en vooral Beau van Erven Dorens).

 25. Anouk Smullers

  Het is of Beau op de plek van mijnheer Tan of LN compleet opheffen. Een andere weg is er niet.

 26. Ramptoeristen

  Waar waren deze bovenstaande betwetertjes toen de kijkcijfers andersom waren tussen Nederland 1 en RTL4.
  Marieke heeft gewoon gelijk. Het is een golfbeweging. Dat zie je ook in de uitingen op deze roddelsite, haha

 27. Anonymous

  Marieke, Humvert en de redactie vervangen.
  Zeker de redavtie wat het lukt hun maar niet om asn
  goeie gasten te komen.
  En er moet veel minder entertainment.in.
  Geen Hazes, Joling, Gordon, Smit etc.

 28. Anonymous

  @Henk Het ligt wel aan Humberto. In het verleden kon hij scherp interviewen? Hij is nooit scherp en kritisch geweest. Die man moet gewoon per direct vervangen worden door Beau van Erven Dorens, Wilfred Genee of Peter van der Vorst. Dat had allang moeten gebeuren.

 29. Anonymous

  Hoenbertoo neem een voorbeeld aan Angela groothuizen man.

 30. Kik

  Ze is gewoon slecht en humorloos ik kijk niet meer door haar

 31. Anonymous

  @17.00 Dat kan er allemaal in! Er moet juist iemand uit! En dat is Humberto!

 32. Annoniemus

  Heeft deze lelijkerd ook al een mening ??????

 33. Henk

  @ Annoniemus Als jij er vier hebt in vier seconden, die je hier allemaal publiceert, mag die lelijkerd toch ook wel ‘n keer? ;-)

 34. Anonymous

  pssst ze heeft wel lekere tieuhhhh

 35. jan

  Marieke … ach geef haar ook eens een kans he! oke haar humor laat te wensen over maar… ze is nog jong he enne… gnif gnif .. vindt haar wel lekker !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.