Marianne Zwagerman valt Nieuwsuur-journalist aan

Foto: RVDMediakenner Marianne Zwagerman vindt dat de bekende Nieuwsuur-journalist Chris Ostendorf een opleiding nodig heeft. Dat zegt de opiniediva in haar column op BNR Nieuwsradio. Ostendorf had vorige week een aanvaring met Geert Wilders, omdat in zijn vraagstelling de suggestie besloten zat dat het PVV-beleid zou leiden tot het vastzetten van kinderen op luchthavens. Zwagerman denkt dat de journalist spoedig moet gaan leren ‘hoe je niet al te leidend vragen stelt’.

Journalisten hebben de moed nodig om van een afstand je eigen morele kader te bekijken en te bedenken of dat niet wat te knellend is, stelt Zwagerman. Dat zou volgens haar een belangrijke les zijn voor Ostendorf. “Ik bied bij deze aan de kosten van de opleiding te betalen voor de Nieuwsuur verslaggever die op beschuldigende toon van Geert Wilders wilde weten hoe hij dacht dat de mensen zich voelen die worden opgesloten op luchthavens omdat ze uit een bepaald land komen.

Ostendorf vergat vast even dat Wilders zelf al jaren als een gevangene leeft, aldus Zwagerman. “Zijn morele kader knelde zo dat zijn microfoon ervan trilde.

Sommige journalisten lijken volgens Zwagerman niet te leren. “Na de verkiezing van Trump was er even een schokgolf in de mediawereld. Hoe kon het toch dat ze het allemaal niet hadden gezien? Ze zouden ervan leren. Nu, luttele maanden later vraag ik me af hoe ze zelf vinden dat het gaat“, besluit ze in de column.

Foto: WNL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen