Knevel wil nog maximaal één tv-interview over ziekbed

Andries Knevel wil op televisie nog maximaal één interview over zijn ziekbed geven. Dat zegt de EO-presentator in een interview met De Telegraaf over zijn ziekbed. Knevel belandde op de intensive care met een legionellabesmetting die hij in Bolivia had opgelopen tijdens opnames van Metterdaad, het hulpprogramma van de EO. Vanochtend begon het nieuwe seizoen daarvan. “En voor mij is dat een logisch moment om mijn ziekteperiode in elk geval in de media af te sluiten“, zegt hij.

Hij vervolgt: “Wellicht dat ik volgende week op tv nog iets erover vertel en dan is het klaar. Ik wil niet de presentator zijn die steeds maar weer over zijn ziekte komt praten.

Het gaat steeds iets beter met Knevel. “Ik loop elke dag vijf kilometer, samen met mijn vrouw, zodat de longen verder opengaan. Soms vind ik het zelf ongelooflijk dat ik het weer kan. Ik schat dat ik inmiddels op 75 procent zit.”

In november bereikt Knevel de AOW-gerechtigde leeftijd. “Mijn idee was om daarna nog lekker door te werken, weliswaar in veel mindere mate. Ik weet niet of dat nog kan. Legionella staat bekend om zijn restverschijnselen.”

Van de bedrijfsarts mag ik nu vier uur per week werken en ik hoop dat het snel meer wordt“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen