Kijkcijferflop Het Instituut mag verder van NPO

Het NPO 1-programma Het Instituut krijgt een tweede seizoen. Dat meldt Joep van Deudekom op een besloten Facebookpagina aan de deelnemers van het populair wetenschappelijk tv-programma, schrijft De Telegraaf. Van Deudekom is blij met het groene licht. “Beste Instituters, goed nieuws. We mogen van de NPO een nieuwe serie maken. Hoewel wij, en vele kijkers, heel tevreden waren met het resultaat, denken we met de kennis van nu, een nog betere serie te maken.

Het Instituut is voor Van Deudekom een droomprogramma. “We gaan vast weer met plezier en inspiratie aan de slag met dit droomproject.

Het Instituut was van medio oktober tot begin december te zien op de donderdagavond van NPO 1. Het programma was geen succes. Over het algemeen komt NPO 1 altijd over de grens van één miljoen kijkers heen op prime time, maar Het Instituut sloot in december af met slechts 588.000 kijkers en 9 procent marktaandeel.

Waarom Het Instituut toch verder mag, is niet duidelijk. Mogelijk verhuist de show naar NPO 3, waar dit soort cijfers wel prima zijn.

Van Deudekom maakte Het Instituut samen met Rob Urgert en Sophie Hilbrand. Afgesloten van de buitenwereld werden 100 proefpersonen, een doorsnede van de Nederlandse bevolking, een week lang onderworpen aan tientallen psychologische, sociale en fysieke experimenten en onderzoeken.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen