Kijkcijferexpert NPO: ‘RTL niet blij met Wie is de Mol’

Kijkcijferexpert René van Dammen van de NPO denkt dat RTL 4 flink baalt van de huidige zaterdagavond van NPO 1. De jonge kijker kiest op die avond namelijk massaal voor publiek in plaats van commercieel. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Jonge kijkers zijn voor RTL van groot belang om genoeg advertentiegeld binnen te halen. Maar: “Momenteel kijken op zaterdagavond vooral de boodschappers van 20 tot 49 jaar, de juist voor RTL zo belangrijke groep, naar NPO 1.

Van Dammen kan er wel om lachen. Volgens hem trekt de Linda de Mol-show Weet Ik Veel oudere kijkers dan het concurrerende programma op NPO 1. “Weet ik veel trekt oudere kijkers dan Wie is de Mol? Daar zullen ze niet blij mee zijn.

De Paul de Leeuw-show Wie Steelt Mijn Show?, die ná Wie is de Mol wordt uitgezonden, is niet in trek. “Ik gun Paul de Leeuw meer kijkers. Ik voel me bijna schuldig omdat ik heb meegedacht over hoe we zoveel mogelijk publiek van Wie is de Mol ? op NPO 1 naar Moltalk op NPO 3 kunnen krijgen.”

Overigens vallen de cijfers van De Leeuw best mee: inclusief de mensen die uitgesteld kijken zijn het er 950.000. Nee, Paul is nog niet langs geweest. Maar hij weet van mijn bestaan en als hij een analyse wil, maak ik met liefde tijd vrij.”

Het Telegraaf-interview met René van Dammen kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen