‘Kandidaten sekshulp-tv RTL zijn net kasthomo’s’

Goedele Liekens, presentatrice van sekshulp-tv bij RTL en hofleverancier van onderwerpen in RTL Late Night, vergelijkt kandidaten van haar seksshows met homo’s die uit de kast komen. Dat zegt ze in een interview met NU.nl. Hulp-tv van RTL is in opspraak geraakt sinds het NRC Handelsblad meldde dat de tv-zendergroep hulpeloze mensen misbruikt voor het tv-genre. Liekens ziet de kandidaten van haar hulpshows niet als slachtoffers, maar vooral als erg moedige mensen.

Volgens Liekens worden de kandidaten niet door RTL schaamteloos gemaakt, maar zijn ze dat al. “Niet iedereen is geschikt voor zo’n programma, ik ook niet. Sommige mensen zijn wat opener, een beetje exhibitionistisch. Die vertellen vaak ook in hun vriendenkring over hun seksleven en die heb je voor dit programma nodig.”

Liekens is trots op de kandidaten. “Ik ben blij dat zij de moed hebben om te vertellen en zichzelf bloot te geven. Als je iets wilt veranderen in de maatschappij, heb je dit soort mensen nodig. Ik vergelijk ze met de homoseksuelen die voor het eerst publiekelijk uit de kast kwamen.”

Het zijn dus moedige burgers en géén hulpeloze slachtoffers, benadrukt ze. “Alle deelnemers moesten een zware screening doorstaan. Je moet die mensen ook het materiaal laten zien en achteraf begeleiden. Dat heb ik geëist“, besluit ze op de nieuwswebsite.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen