Jules Unlimited na twaalf jaar terug op de buis

Het populair-wetenschappelijke Jules Unlimited keert na twaalf jaar terug op de buis. De nieuwe presentatoren zijn Eva Koreman, Maurice Lede en Jamie Trenité. Dat heeft de VARA, die het programma vanaf 13 maart uitzendt op de maandagavond van NPO 3, laten weten. De VARA belooft een divers programma. “Van een vrije val met een luchtballon, skeeleren met een raketmotor op je rug tot het testen van een nieuw Marsvoertuig op een nagebouwd Marslandschap“, aldus de omroep.

De drie presentatoren duiken er vol in. Het is fysiek zwaar, ze werken met geavanceerde apparatuur op soms onbegaanbare locaties, doen onderzoek in laboratoria en zijn zelf proefpersoon bij wetenschappelijke experimenten. En dit alles op zo’n manier dat de kijker de kans krijgt het onmogelijke mee te beleven.

Eva: “Door Jules Unlimited heb ik dingen gedaan waarvan ik niet wist dat ze konden, dat ik ze zou durven of dat ik dat ooit zou leren. Het is een waanzinnig avontuur, en ik kan niet wachten het publiek overal mee naar toe te nemen.”

Maurice: “Vroeger keek ik Jules Unlimited in alle rust op de bank, nu ren, vlieg, skate, duik ik zelf door dit magische programma heen.”

Jamie: “Voor mij een geweldige kans dat ik na een lange tijd in de collegebanken nu met Jules Unlimited in een dynamische wereld mag springen. Een programma waarin niets onmogelijk lijkt… vooralsnog. Een mooier tv- debuut kan ik me niet wensen!

Jules Unlimited was te zien tussen 1990 en 2005. Vanaf 13 maart is de show wekelijks te zien om 20.30 uur op NPO 3.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen