Jort Kelder vervult Shula’s townhall-meetings-droom

NPO-baas Shula Rijxman kwam vorig jaar, vlak na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten, met de boodschap dat ook onze media de ogen moeten openen. Het volk dat niet gehoord wordt, moet weer gehoord worden, zei ze in De Wereld Draait Door. Naast haar voorstellen voor werkgroepjes, analyses en vergaderingen kwam ze steeds met één concrete oplossing op de proppen: townhall meetings. Jort Kelder gaat haar wens vervullen op NPO 1.

Kelder komt op 1 maart, precies twee weken voor de verkiezingen en één week voor de SBS 6-show Stem van Nederland, met de liveshow De Stelling van Nederland. “Niet het zoveelste debat tussen politici en experts, maar een confrontatie tussen mensen uit alle lagen van de samenleving over de heikele thema’s van vandaag.”

In Rotterdam zet Kelder een mobiele studio op voor een townhall meeting. “Politieke correctheid staat niet op het menu, wel een ‘recht voor z’n raap’-gesprek met een pittige stelling als startpunt: is dit mijn Nederland nog wel?

Nederland verkleurt en islamiseert volgens veel mensen. Naast een handvol geselecteerde gasten op de eerste rij – van bestuurders tot opinieleiders – komt in De Stelling vooral het volk aan het woord, aldus Avrotros. “Ongefilterd, want het programma is live, maar waar mogelijk met een gedegen factcheck.”

Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel peilt de meningen in het land en geeft daarmee een stem aan de Nederlanders die niet in de zaal aanwezig zijn.

Het live-programma van Kelder zal op 1 maart direct na het Achtuurjournaal worden uitgezonden.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen