John de Mol had als TMG-baas ingegrepen bij GeenStijl

John de Mol zou als TMG-baas hebben ingegrepen bij GeenStijl, dat vorige week in opspraak kwam omdat het verwees naar het veelbesproken seksfilmpje van Patricia Paay. Dat vertelt de mediatycoon in een interview met De Telegraaf. De Mol heeft een bod uitgebracht op TMG, het bedrijf achter De Telegraaf, maar ook achter het omstreden GeenStijl. Hoewel De Mol een vete heeft met Paay, vindt hij het schandalig dat de internetsite een link naar haar seksfilmpje heeft geplaatst.

Op de vraag wat hij ervan vindt dat GeenStijl het massapubliek op het Paay-filmpje heeft gewezen, antwoordt De Mol: “Ik vond het geen stijl.

Zou De Mol de telefoon hebben gepakt als hij TMG-baas was? “Dat weet ik niet. Maar ik ben het niet eens met het feit dat ze dit filmpje online gezet hebben.

‘Maar zou u ook in actie zijn gekomen?’, vraagt De Telegraaf. De Mol: “Dat denk ik wel, want dit heeft niets te maken met en discussie over smaak. Dit is volgens mij een hele duidelijke overtreding van de wet. Daar mag je toch als eigenaar van zeggen: daar ligt zo ongeveer de grens.

De Mol aast net als de Belgen op TMG. “De wens die ik heb is om in Nederland een mediabedrijf op te bouwen. Dit zou de tweede stap kunnen zijn, na radio.

De Mol reageerde in 2013 woest op Paay, omdat ze volgens hem veel te ver ging in haar biografie. Ze schreef namelijk seks te hebben gehad met de mediatycoon. Hij zei: “Ik kan niet bewijzen dat wat zij beweert onzin is. Daar staat tegenover dat zij niet kan bewijzen dat het waar is.

Ik kan het me in ieder geval niet herinneren, dus heeft het weinig indruk gemaakt. Mócht het al kloppen.

Al met al vind ik deze ’biografie’ een tragische poging van iemand die aan het eind van haar carrière is om toch nog even de aandacht te trekken. Ik raad iedereen aan die overweegt het boek te kopen dit niet te doen. Het is zonde van de omgehakte bomen, en je kunt je geld beter aan een goed doel geven.

Het Telegraaf-interview met John de Mol kunt u lezen via Blendle.

Foto: Beeld en Geluid

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen