‘Jeugdjournaal niet in gevaar door nieuwe media’

Het NOS Jeugdjournaal is niet in gevaar door de opkomst van nieuwe media. Dat zegt presentatrice Lysette van Geel in een interview met De Telegraaf. Met name jonge mensen kijken veel liever naar nieuwe media als YouTube dan naar televisie. “Ik denk dat kinderen juist steeds sneller en beter op de hoogte zijn van van wat er gebeurt in de wereld. En uit een onderzoek van eind 2016 blijkt dat ze het fijn vinden om in het Jeugdjournaal grote gebeurtenissen uitgelegd te krijgen in ’kindertaal’.

Bij grote gebeurtenissen doelt Van Geel bijvoorbeeld op terroristische aanslagen. “Wij plaatsen het nieuws altijd in een context. Daar is behoefte aan.”

Het Jeugdjournaal is bovendien niet gortdroog, legt Van Geel uit. “Kinderen gaven in het onderzoek aan dat ze graag een mix van grappig en serieus nieuws voorgeschoteld krijgen. Dierenfilmpjes zijn en blijven populair, maar op onze stelling ’Trump wordt een goede president’ op de site kwam een recordaantal reacties.”

Het Jeugdjournaal plaatst zijn reportages ook op hun YouTube-kanaal. “Een filmpje over hoe goed Justin Bieber kan voetballen werd 845.000 keer bekeken!“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen