Jeroen Pauw: ‘Eva Jinek verplettert RTL Late Night’

Foto: RTLJeroen Pauw vindt het ongelooflijk knap wat Eva Jinek presteert op het tijdslot dat hij met haar deelt. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Waar Pauw het Humberto Tan in het najaar al knap lastig maakte, geeft Jinek zijn programma RTL Late Night nu de genadeklap. Door Jinek lijkt het welhaast over en uit met de RTL 4-talkshow. “Zij haalt heel hoge kijkcijfers. Sorry, maar ze verplettert daar RTL Late Night. Je kunt het niet anders zien. Het gaat om 300 à 400 duizend kijkers verschil soms.

Jinek maakt het Tan ongelooflijk lastig: woensdag viel hij zelfs uit de kijkcijfer top 25. Maar Pauw ziet al langer dat het minder gaat met Tan. “Toen ik in november en december mijn programma deed, wonnen we soms twee en soms drie keer in de week van Humberto. In mijn eerste jaar won Humberto nog altijd.”

Nu moet RTL Late Night het goud nóg vaker uit handen geven. “Eva wint nu vier van de vijf keer in de week van Humberto. In die zin wint Eva fantastisch. Alleen op vrijdag niet. Dan heeft RTL 4 The Voice of Holland. Daar kom je sowieso niet overheen.

Pauw is niet bang dat de late avond van NPO 1 weer wat terugvalt als hij straks terugkeert met Pauw. “Kijk, ik zie het zo: er is een tijdslot waarop wij ons programma uitzenden, namelijk tussen elf en twaalf. Het tijdslot gaat door het programma van Eva Jinek nu heel goed.

Dan kan ik denken: my god, straks kom ik eraan, en dan stort de boel weer in. Dat zou kunnen, omdat mijn programma iets serieuzer is dan dat van Eva. Een serieuzer programma trekt meestal iets minder kijkers.

Daar kan Pauw prima mee leven. Hij heeft dan ook geen moeite met het succes van Jinek. “Met mij doet het niet zo veel. Ik denk dat het meer met Humberto Tan doet dan met mij. Dat lijkt mij, omdat vooral het programma van Humberto lijkt te lijden onder die kijkcijfers van Eva.

Pauw en Jinek presenteren vanaf 27 februari drie weken lang samen een verkiezingstalkshow: Pauw & Jinek: De Verkiezingen.

Foto: KRO-NCRV/VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen