Jeroen Pauw: ‘Eva Jinek verplettert RTL Late Night’

Geplaatst op Fri 17 Feb 2017 om 10:07

Foto: RTLJeroen Pauw vindt het ongelooflijk knap wat Eva Jinek presteert op het tijdslot dat hij met haar deelt. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Waar Pauw het Humberto Tan in het najaar al knap lastig maakte, geeft Jinek zijn programma RTL Late Night nu de genadeklap. Door Jinek lijkt het welhaast over en uit met de RTL 4-talkshow. “Zij haalt heel hoge kijkcijfers. Sorry, maar ze verplettert daar RTL Late Night. Je kunt het niet anders zien. Het gaat om 300 à 400 duizend kijkers verschil soms.

Jinek maakt het Tan ongelooflijk lastig: woensdag viel hij zelfs uit de kijkcijfer top 25. Maar Pauw ziet al langer dat het minder gaat met Tan. “Toen ik in november en december mijn programma deed, wonnen we soms twee en soms drie keer in de week van Humberto. In mijn eerste jaar won Humberto nog altijd.”

Nu moet RTL Late Night het goud nóg vaker uit handen geven. “Eva wint nu vier van de vijf keer in de week van Humberto. In die zin wint Eva fantastisch. Alleen op vrijdag niet. Dan heeft RTL 4 The Voice of Holland. Daar kom je sowieso niet overheen.

Pauw is niet bang dat de late avond van NPO 1 weer wat terugvalt als hij straks terugkeert met Pauw. “Kijk, ik zie het zo: er is een tijdslot waarop wij ons programma uitzenden, namelijk tussen elf en twaalf. Het tijdslot gaat door het programma van Eva Jinek nu heel goed.

Dan kan ik denken: my god, straks kom ik eraan, en dan stort de boel weer in. Dat zou kunnen, omdat mijn programma iets serieuzer is dan dat van Eva. Een serieuzer programma trekt meestal iets minder kijkers.

Daar kan Pauw prima mee leven. Hij heeft dan ook geen moeite met het succes van Jinek. “Met mij doet het niet zo veel. Ik denk dat het meer met Humberto Tan doet dan met mij. Dat lijkt mij, omdat vooral het programma van Humberto lijkt te lijden onder die kijkcijfers van Eva.

Pauw en Jinek presenteren vanaf 27 februari drie weken lang samen een verkiezingstalkshow: Pauw & Jinek: De Verkiezingen.

Foto: KRO-NCRV/VARA
37 Reacties op “Jeroen Pauw: ‘Eva Jinek verplettert RTL Late Night’”


 1. Oembertoh

  Pauw en Jinek, jullie doen het supergoed en maken mooie tv. Hulde! Ik kan alleen maar slijmen, hysterisch lachuhhhh en dansuhhhh.

 2. Zure Sien

  Wie verlost Humberto uit zijn lijden?

 3. Anonymous

  @Zure Sien De kijker moet uit zijn lijden verlost worden. Weg met die man en vervangen voor Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee.

 4. Anonymous

  Het grootste verschil tussen Jinek en Humberto, bij Jinek draait het om de gasten en bij Humberto om Humberto zelf. Jinek durft kritisch te zijn en is lekker haar zelf. Heerlijk!

 5. David

  Humberto is een glijerd geworden die óveral opdraaft, óveral z’n zakken vult en alles en iedereen helemaal fantastisch vindt, en lekker met iedereen aanpapt en de duimen omhoog en we gaan er weer voor! Dat werk.

  Dat is allemaal prima, maar het is wel heel fake en phony. Dat werkt een tijdje maar op een gegeven moment is de koek op. Dat zie je nu ook met bijv. Mark Rutte, net zo’n type….

 6. Henk

  Pauw was Jineks coach toch? Zal wel trots zijn of haar succes: daar speelde hij dus een rol in. Wel knap van beiden dat dat niet heeft geleid tot een Pauw-kloon.

 7. Peter

  Ik ben een vaste kijken van Jinek, mooi programma met goede scherpe interviews en discussies. Alleen het einde van Jinek gisteravond vond ik een erg Humberto gehalte hebben, 2 bnners die een film gaan bespreken. Ik vond dat totaal niet bij het programma passen.

 8. Kees

  Bij Jinek draait het om de gasten, bij RTL Late Night draait het om het pluggen van RTL sterren, RTL programma’s, RTL films, RTL voorstellingen.

 9. Remi

  Goenafunt !

 10. Ron

  Pauw is wel serieuzer dan Jinek, maar ik verwacht nu wel dat na Jinek mensen blijven afstemmen op Pauw. Hij zou die mix ook moeten aanhouden die Jinek heeft. Dan is het helemaal gedaan met Tan. Het is niet slim om nu weer een serieuzer te gaan doen op dat tijdslot want dan ben je de kijkers weer kwijt, maar of die dan weer naar Tan gaat valt sterk te betwijfelen. De kijker is klaar met RTLLN. Gisteren alleen maar TVOH promotie prietpraat…en Jan Smit en cs…..Ik was er snel klaar mee, Jinek had een prima tafel met spanning en luchtigheid.

 11. Anonymous

  Toen Pauw de half miljoen kijkers nog niet haalde en Tan ruim 1 miljoen kijkers scoorde, heb ik Jeroen Pauw nooit horen roepen “Tan verplettert Pauw”.

 12. Zure Sien

  Dat is juist het hele probleem. Tan verplettert helemaal niemand, enkel de spiegel waar hij elke avond glijend in kijkt. Tan heeft zijn langste tijd gehad en moet z.s.m. verlost worden uit zijn lijden.

 13. Anonymous

  Hou toch op Pauw loopt al véél langer mee dan Tan in het genre talkshow. Tan is na 3 jaar al uitgekakt. Kwaliteit verloochent zich niet dat blijkt.

 14. Anonymous

  Er moet diversiteit er zijn anders krijgt men zo’n eendaagsworst programma als die van Genee en zijn bejaarde spuugerts aan tafel. Dag in dag uit zakken vullen!

 15. Zure Sien

  O sorry, toch wel, in het verleden werd Pauw natuurlijk wel verpletterd door Tan, toen leek Pauw ook zijn langste tijd gehad te hebben en moest eigenlijk ook uit zijn lijden verlost worden.

 16. Zure Sien

  Zure Sien van 12:34 uur te beroerd om zelf een nickname te verzinnen? Sneue Tan-fanboy.

 17. Freerk

  For the time being…

 18. Meijer

  Zolang het duurt…alles voor de kijkcijfers…en dan bedoel ik ook echt ALLES, how low can you go ?? Very low…

 19. Rogier, Amsterdam

  Het is helemaal knap van Eva Jinek als je ook nog eens in ogenschouw neemt dat RTL Late Night een half uur eerder begint dan Jinek en alvast een publiek naar zich kan toe trekken. Humberto heeft dus een voorsprong. Vaak blijven mensen uit gemakzucht hangen. Als kijkers dan toch wegzappen, is dat echt een heel slecht teken.

 20. Anonymous

  Na Pauw komt Eva weer maar dan gelijk met Tan om 10.30.

 21. Rogier, Amsterdam

  Beetje onzin wat ik uitkraam. Humberto begint niet met een voorsprong, want de RTL4 programma’s voor hem scoren niet. De programma’s voor Jinek op NPO1 scoren wel, dus zij begint in de regel met een voorsprong, behalve op de vrijdag en zie dan wat er meteen gebeurt.

 22. Oembertoh

  Jaaaaaa het is weer vrijdag, dus vanafent gaan we weer lekker dansuhhhh, grappuhhh en grolluhhhh. Daar kan die domme Jinek niet tegenop. Ze kan uberhaupt niet zo lekker dansuhh als ik.

 23. Jinekje

  @Oembertoh

  Klopt, ik bin zo stief als een poal !

 24. Anonymous

  beste pauw, kunnen jullie aub weer inschrijven voor een ochtendprogramma?
  Wordt zo moe van die babbelende, schreeuwende dames zonder inhoud bij WNL.

 25. Rogier, Amsterdam

  @ (nep)Rogier, Amsterdam (14.44 uur): wat instroom betreft heb je gelijk. Ik heb het over het voordeel van het uitzendtijdstip. Als je een half uur eerder begint dan de concurrerende talkshow, zie ik dat als een voorsprong.

 26. Anonymous

  GTST is ook niks meer, is een kinderserie geworden.

 27. Anonymous

  Jinek is gewoon goed, kijk er iedere avond met plezier naar.

  Umberto, moet van zijn Galjaard rtl promoten, dat kunstje weten we nu wel.

 28. A.A. Zijn

  Zou Umberto van Galjaard ook moeten dansen en zo overdreven lachen??

 29. Aquarius

  Jinek is een aanwinst op de late avond. Hopenlijk gaat ze door met haar programma en niet weer een lange stop tot de zomer.

  Tip voor de NPO:
  Afwisselend per week op de buis. De ene week ma-wo-vr Pauw en di-do Jinek en de andere week ma-wo-vr Jinek en dan op di-do Pauw.

 30. Anouk

  Oei… ik zou maar niet zo hoog v.d toren blazen Jeroen.
  Als jij straks Eva weer vervangt, en Humberto scoort hoger ga je natuurlijk af.
  En er was toch nooit een wedstrijd om de kijkcijfers? En nu ze in je/jullie voordeel uitpakken in een keer wel?

 31. Oembertoh

  Anouk wil je mein nieuwe buitenvrouw sein? Ik ben die Francis al weer zat.

 32. Televisiefreaks

  Zeer zeker een knappe prestatie van Jinek en een sportieve reactie van Pauw! Straks scoren ze samen de pannen van het dak twee weken voor de verkiezingen. Hopelijk krijgt dat in het najaar een vervolg en treden ze voortaan als duo op. Gegarandeerd elke avond als vanouds in de tijd met Pauw en Witteman meer dan een miljoen kijkers!

 33. Patje

  Pauw en Jinek. Gaat de nieuwe show heten na de verkiezingen.

  Is een tryout, die succesvol zal blijken. Waarna ze dus samen blijven presenteren.

  Alleen ‘die lange’ moet nog overtuigd worden door d

 34. Patje

  De omroep

 35. Henk

  @Patje: Zou een slimme zet zijn.

 36. Henk

  Ik denk eigenlijk dat het mogelijk beter werkt dan Pauw en Witteman: bij die twee zat er geen spanning tussen hen tweeën, maar ik denk dat die er tussen Pauw en Jinek wel zit.

 37. Annoniemus

  T zou ook beter zijn als de fel rood gekleurde Pauw het veld zou moeten ruimen voor Eva Jinek .
  Pauw die bij gevoelige zaken NOOIT door vraagt , dat maakt hem de “Slappeling” van het jaar !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.