Jeroen Pauw denkt dat Wilders niet aan tafel komt

Foto: RTLJeroen Pauw denkt dat PVV-leider Geert Wilders niet aan tafel komt in de verkiezingstalkshow die hij gaat presenteren met Eva Jinek. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Jinek en Pauw presenteren vanaf 27 februari drie weken lang de talkshow Pauw & Jinek: De Verkiezingen, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. De lijsttrekkers willen graag langskomen. “Nu willen ze allemaal op een uitzondering na. Dat zal Geert Wilders zijn. Die komt niet of nauwelijks“, zegt hij.

Wilders roept al jaren dat hij programma’s van de VARA veel te links vindt. “Vroeger waren we links, nu zijn we de elite. Het is allemaal prietpraat, maar zo wordt het genoemd. Dat is het format om je ergens tegen af te zetten.”

Pauw vormt voor het eerst een presentatieduo met Jinek. Of ze ook niet vast het programma Pauw & Jinek zouden willen maken? “Ik denk het niet. Het ligt niet alleen aan mij. Ik denk dat het wel denkbaar is dat we misschien wat vaker bij grote evenementen samen iets doen. Ik zou dat zeker willen. Ik ben ook een van de mensen die heeft voorgesteld om dit samen te gaan doen. Het moet wel passen en leuk zijn.”

De afgelopen periode is Pauw in het warme buitenland geweest. Nu is hij weer terug in ons land. Hoe vindt hij het? “Koud natuurlijk. Het is ook wel weer fijn, omdat het betekent dat ik langzaam aan weer aan de slag kan. Werken.

Het is voor Pauw ook weer wennen om bovenop de actualiteit te zitten, al heeft hij in het buitenland wel het een en ander meegekregen. “Het belangrijke nieuws, zoals Patricia Paay en zo, dat volg ik wel allemaal. Ha ha. Ik volg het nieuws graag, zeker het politieke nieuws. Als je iets meer afstand hebt, dan is het wel zo dat je een krantenpagina wel eens ongelezen laat. Dat is lekker.

Foto: KRO-NCRV/VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen