Jan Versteegh nieuwe host NPO’s filmmuziek-avond

Jan Versteegh gaat de vierde editie van De Avond van de Filmmuziek presenteren voor BNN-VARA. Hij volgt daarmee Ruben Nicolai, die de eerste twee edities presenteerde, en Eric Corton op. Dat heeft de omroep laten weten. De Avond van de Filmmuziek vindt vanaf morgen drie avonden langs plaats in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Versteegh neemt het publiek, en volgende maand de kijker van NPO 1, mee langs de muzikale hoogtepunten in de internationale filmgeschiedenis.

Het is een herkenbaar programma, aldus de omroep. “Wat is de film Jaws zonder de muziek van John Williams (niet te verwarren met de bekende hulp-tv-ster van RTL 4, red.)? En hoe herkenbaar is Once Upon A Time in the West zonder de klanken van Ennio Morricone? Hoe ontroerend, zenuwslopend of heldhaftig is je favoriete filmscène eigenlijk zonder muziek?

Versteegh heeft er zin in: “Filmmuziek is de verbindende factor tussen de ervaren klassieke luisteraar en beginnende orkestontdekker. Deze avond zoomt in op de muziekstukken uit films die we allemaal kunnen dromen, maar dan nu live gespeeld door het fantastische Metropole Orkest. Ik heb er zin in!

De Avond van de Filmmuziek wordt aankomende donderdag live uitgezonden op NPO Radio 4 in het kader van de week van de filmmuziek. Daarnaast wordt De Avond van de Filmmuziek in twee delen uitgezonden op vrijdag 24 en vrijdag 31 maart om 00.15 uur bij BNN op NPO 1.

Foto: BNN

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen