Jan Slagter: ‘Tijd voor MAX dé vijfuurshow van ons land’

Als het aan Jan Slagter ligt, is de strijd gestreden: niet RTL 4’s RTL Live, maar zijn eigen NPO 1-programma Tijd voor MAX is dé vijfuurshow van Nederland. Dat schrijft hij in zijn column in MAX Magazine. Tijd voor MAX is sinds januari vorig jaar elke werkdag om vijf uur ’s middags te zien op NPO 1. Dit tv-seizoen kreeg de talkshow concurrentie van RTL Live, maar dat programma is niet bepaald een succes. Slagter: “Tijd voor MAX heeft zich ontwikkeld tot dé vijfuurshow van Nederland.

Waar Tijd voor MAX deze week tot nu toe gemiddeld 557.000 kijkers (23 procent) trekt, komt RTL Live uit op 281.000 kijkers (11 procent). Slagter spreekt van ‘een grote schare fans’. “En dat is niet verwonderlijk, want van maandag tot en met vrijdag wordt u verrast met bijzondere gasten, gesprekken en wisselende rubrieken.”

Slagter vindt dat er in zijn programma boeiende bekende en onbekende Nederlanders aan het woord komen. “Met deze gasten praten Martine van Os en Sybrand Niessen – presentatoren voor wie ik veel waardering heb – over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen.

Prominent Nederland komt graag langs bij Tijd voor MAX, aldus Slagter. “Mensen komen graag langs bij het programma, omdat ze ervaren met interesse en respect behandeld te worden.

Overigens was Slagter vorige week in zijn column nog wel erg positief over RTL Live-presentatrice Quinty Trustfull, omdat zij namens de Postcode Loterij een cheque van 500.000 euro uitreikte aan de stichting MAX Maakt Mogelijk. “Ik werd volledig verrast door de cheque die zij tevoorschijn toverde.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen