Jan Roos rekent op stemmen van PowNed-kijkers

VNL-lijsttrekker Jan Roos denkt dat hij bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart ook een hoop stemmen zal krijgen van mensen die hem nog kennen uit zijn tijd als verslaggever bij omroep PowNed. Dat zegt de politicus in een interview met het NRC Handelsblad. Roos staat met zijn VNL op nul tot één zetel in de peilingen. “We gaan zeker drie tot vier zetels halen. Wie in de peilingen vergeten worden: de jongeren. Weet je hoeveel mensen ik heb bereikt met mijn programma’s?“, zegt hij in de krant.

Hij maakte programma’s voor massamedia, memoreert Roos. “Bij mijn radioprogramma had ik een fan-base van 175.000 mensen. In de tijd dat ik bij PowNed werkte, keken daar vijf- of zeshonderdduizend jongeren naar. Die mensen kennen allemaal Jan Roos en zijn stijl.”

En die mensen worden niet meegenomen in de peilingen, stelt hij. “Dan kan Maurice de Hond wel aan een paar bejaarden vragen wat ze gaan stemmen, maar ik kan je vertellen: er komt weer een verrassing aan, net als bij het Oekraïnereferendum en de Brexit.

Het afgelopen jaar heeft Roos naar eigen zeggen alleen maar peilingen gezien en experts gehoord die er helemaal naast zitten. “Kijk naar de peiling van EenVandaag, afgelopen week: bij de PVV gaan er vijf zetels af, bij de VVD één en de Partij voor de Dieren krijgt er drie bij. En wij niks.

Maar er is echt geen PVV’er of VVD’er die nu ineens op de Partij voor de Dieren wil gaan stemmen. Wij zijn de partij die dat opvangen“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen