’Jammer dat Het Mes nooit internationaal is gegaan’

Het is jammer dat de NPO 2-quiz Met Het Mes Op Tafel, die tegenwoordig wordt gepresenteerd door Herman van der Zandt, nooit internationaal furore heeft gemaakt. Dat zegt mede-bedenker en eindredacteur Jan Kok vandaag in De Telegraaf. Met Het Mes Op Tafel lijkt relatief makkelijk te vertalen naar het buitenland, maar verder dan België is de quiz nooit gekomen. “We hebben daar zowel met Talpa als met Eyeworks gesprekken over gevoerd, maar er is nooit iets uitgekomen.

Het is nooit verder gekomen dan praten met de grote jongens, aldus Kok. “ Jammer hoor, want als dat wel was gelukt, had ik best een appartementje in Barcelona willen kopen“, glimlacht hij.

Wellicht heeft het ermee te maken dat tv-zenders graag jonge kijkers trekken en het kijkerspubliek van Met Het Mes Op Tafel zwaar bejaard is. Circa tachtig procent is ouder dan 50 jaar. “Zoals bij de meeste NPO 2-programma’s.

Toch probeert Kok ook vragen over moderne onderwerpen in het programma te stoppen. Al is er wel een grens. “We blijven wel weg van roddel en aanverwanten: geen vraag over het recente gedoe rond Patricia Paay, om maar wat te noemen.

Kok denkt dat de quiz nog wel even mee kan. Aan kandidaten in elk geval geen gebrek. “Per seizoen melden zich honderden mensen aan, terwijl we bij een serie van twintig afleveringen slechts plek hebben voor 36 personen.

Met Het Mes Op Tafel is vanavond om 19.55 uur te zien op NPO 2.

Foto: MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen