Jack van Gelder vindt dat NOS zielig doet

Jack van Gelder haalt opnieuw uit naar zijn oude werkgever NOS. Hij vindt dat de omroep zielig doet over sportrechten. Dat is te lezen op Twitter. De NOS kan de wielerwedstrijden De Omloop en Kuurne niet langer uitzenden. “Uiteraard had de NOS zowel De Omloop als Kuurne net als voorgaande jaren graag live willen uitzenden. Maar dat kan niet omdat Eurosport de uitzendrechten in Nederland niet langer wil delen“, laat de nieuws- en sportomroepen weten in een officiële verklaring.

De NOS vervolgt: “Wij betreuren dat omdat wij nu een grote groep Nederlandse wielerliefhebbers moeten teleurstellen. Uiteraard doen we op radio en online wel live verslag en zullen we op televisie samenvattingen uitzenden.”

Van Gelder vindt dit een beetje gejank van de NOS. “Wat kinderachtig. Het gaat om geld. Als je het niet kan of wil betalen is het niet juist om zielig te gaan doen“, twittert hij.

Naar aanleiding van zijn tweet heeft Van Gelder kennelijk contact gehad met zijn oud-collega’s: “Begrijp via hoofdredactie NOS dat er altijd een uitruil bestond tussen Eurosport en NOS. Nu dus niet. Vandaar.

Als Johnny opmerkt dat Van Gelders conclusie dus iets te voorbarig was, antwoordt van Gelder: “Heel lang geleden was alle sport bij de NOS te zien. De tijden zijn veranderd. Is nog steeds wennen voor veel mensen.

Twee maanden geleden reageerde Van Gelder ook al kritisch op de opmerking van NOS-baas Jan de Jong dat er niemand meer naar handbal kijkt nu de sport niet meer bij de NOS, maar bij Van Gelders huidige werkgever Ziggo Sport te zien is. “Had je indertijd de rechten moeten kopen Jan maar toen zag de NOS het niet zitten”, zei Van Gelder toen.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen