Humberto verslagen door alle mogelijke broodsoorten

Foto: Nick van OrmondtVan de croissant tot het stokbrood en van het kaiserbroodje tot het zuurdesembanket: ze sloegen Humberto Tan de afgelopen zes weken allemaal om de oren. De concurrentie met het donderdagavondprogramma BROOD van NPO 1-bakker Robèrt van Beckhoven maakte de afgelopen zes weken wel heel duidelijk dat RTL Late Night er tegenwoordig niets meer van bakt. Zelfs een programmaatje over brood walst inmiddels met gemak over de dure RTL 4-talkshow heen.

BROOD was donderdagavond voor het laatst te zien. Deze Zweedse aflevering, onder meer over knäckebröd, kwam uit op een voor NPO 1 zeer magere 699.000 kijkers (14 procent). Toch was het nog ruim genoeg om RTL Late Night te verslaan, dat slechts 602.000 kijkers (15 procent) wist te vermaken.

Het is behoorlijk crisis op de late avond van RTL 4. Sinds dit jaar kiest de kijker voor zijn dagelijkse portie latenight-talkshow liever voor Eva Jinek dan voor Humberto Tan.

In de concurrentiestrijd tussen de twee talkshows staat Jinek inmiddels met 27-7 voor. De concurrentiestrijd BROOD – RTL Late Night is geëindigd met 6-0. Volgens critici brandt de RTL 4-show van Tan als een nachtkaars uit.

Foto: RTL

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen