‘Humberto Tan wilde mij monddood maken’

Marianne Zwagerman heeft het idee dat Humberto Tan haar vorige maand in RTL Late Night monddood wilde maken. Dat zegt de opiniediva in een interview met De Limburger. Zwagerman dreigde met weglopen toen Tan haar onderbrak, nadat ze haar politiek incorrecte mening over het inreisverbod van Donald Trump verkondigde. “Ze hadden Femke Halsema uitgenodigd. En mij voor het rechtse geluid. Zo’n Femke Halsema kijkt echt met walging naar mij“, zo vertelt de mediakenner.

Halsema denkt in stereotypen, vindt Zwagerman. “Zij kan oprecht niet geloven dat mensen anders denken dan zij. En als dat wel zo is, dan is het bijna altijd crimineel. En ook héél gevaarlijk.”

Tan is volgens Zwagerman net zo politiek correct als Halsema. “Ik werd elke keer na drie woorden door Tan afgekapt. Toen heb ik live in de uitzending gezegd: ‘Als het zo doorgaat dan stap ik op.’ Ik was blijkbaar buiten de morele kaders gestapt. Zodra je dat doet, schrikken ze zo dat je meteen monddood wordt gemaakt.”

Zwagerman verkondigde haar mening over Trump ook op LinkedIn en kreeg daar bijval uit alle lagen van de samenleving. “Dat bewijst maar weer dat je uit dat frame moet denken van: het zijn allemaal ongeletterde boze witte mensen zonder baan. Er is die ontzettende hypocrisie.”

Je moet in het denkkader van de GroenLinks-achtigen blijven. Zodra je daar één stap buiten zet, dan wordt je kop eraf gehakt. Dat geluid mag niet gehoord worden. Alle mediamakers lijden hier aan.

Een groot interview met Zwagerman en Joost Niemöller in De Limburger kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen