Humberto Tan met RTL Late Night uit kijkcijfer top 25

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 8:08

Foto: Nick van OrmondtDe Humberto Tan-show RTL Late Night is het zorgenkindje van RTL 4 geworden. De talkshow deed het een paar seizoenen lang goed, maar heeft het nu erg zwaar. Gisteren viel het programma zelfs uit de kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night behoorde woensdag niet tot de 25 meest bekeken programma’s van de dag en dat is een unicum. Er keken slechts 482.000 kijkers naar RTL Late Night, goed voor een schamele 12 procent marktaandeel.

Humberto Tan wordt flink om de oren geslagen door Eva Jinek, die ‘s lands nieuwe favoriet is op de late avond. Haar talkshow Jinek trok woensdagavond 950.000 kijkers naar NPO 1, goed voor 31 procent marktaandeel.

Dinsdag was het verschil tussen Jinek en RTL Late Night historisch groot: zij scoorde toen 1,4 miljoen kijkers (41 procent) en hij moest genoegen nemen met 468.000 kijkers (11 procent).

Inmiddels staat het 22-6 voor Jinek in de strijd met RTL Late Night. Voormalig Late Night-gezicht Luuk Ikink zei gisteren nog in het AD dat hij zich geen zorgen maakt over de lage scores van Tan: “Die schommelingen zie je wel vaker. Eva heeft nu de wind mee. Zij doet het erg goed, maar het zegt niets over Late Night.

Gezien de teleurstellende scores van Tan, is het niet ondenkbaar dat RTL 4 dit jaar met een nieuw programma komt op de late avond.

Foto: RTL
60 Reacties op “Humberto Tan met RTL Late Night uit kijkcijfer top 25”


 1. Beau van Erven Ikink

  RTL is achter de schermen naarstig op zoek naar een opvolger voor Humberto, maar die is nog niet zo makkelijk te vinden. Veel goede presentatoren bedanken voor de eer omdat ze geen zin hebben in al die RTL-promopraatjes. Gezelligste Wendy van dijk babbelen over het 20ste seizoen van The Voice, spannend!

 2. Kees D

  En je ziet aan Humberto hoe zo’n verkoopshow je reputatie uitholt: je wordt toch een soort Tellsellpresentator van RTL-productjes.

 3. mark2

  gaat goed bij RTL. ze hebben een paar programma’s die gigantisch scoren maar verder neemt het over het geheel erg af…

  Galjaard zal zich lekekr voelen… (not)

 4. Panda

  Ze hebben gewoon slappe onderwerpen. Als dat al niet goed gaat maakt het niet uit wie je er neerzet.

 5. Joep

  Gisteren was die vrouw van menno buch te gast om over haar programma te praten die moest natuurlijk van rtl directie gepromoot worden vanwege de al slechte kijkcijfers.

 6. gerdien

  Het probleem is niet Umberto maar de redactie die het niet lukt aansprekende onderwerpen te bedenken en gasten te boeken. Gisterenavond de twee meisjes uit KLEM, om bij het succes daarvan aan te haken: heel schattig hoor, maar het hoort niet in een late-night show.

 7. Humberto

  Goenafunt.

  Ik zat te zoeken in ‘t lijstje en ik sta er inderdaad niet meer in ;)

  https://kijkonderzoek.nl/component/com_kijkcijfers/Itemid,133/file,d1-0-0-p

 8. Remi

  Wat de kijkcijfertjes betreft;

  Stel, ik kijk een half uurtje Humberto, om daarna om 23.00 uur over te schakelen naar Jinek.
  Tel ik dan tóch mee in de cijfertjes voor Humberto ?
  Hoe werkt zoiets ?

  Dat vraag ik u af …

 9. Norvo

  De urgentie en spontaniteit ontbreken volledig. Zeker nu ze de helft van de vrijdaguitzending hebben omgebouwd tot een soort pub quiz over het nieuws van de afgelopen week. Alle gasten worden gedwongen er aan mee te doen en oh jongens, wat is ‘t allemaal (geforceerd) gezellig.

 10. ammehoela

  Die blonde troel spreekt gewoon slecht Nederlands, je junt net zo goed iemand met een plat Amsterdams accent neerzetten, wat een verkeerde en ook bekakte uitspraak, om te gruwelen. Die popi van RTL vergeet gewoon constant lidwoorden, onvoorstelbaar dat zulke luitjes bij tv werken.

 11. Huiskamer

  Mensen zijn dat ons-kent-ons van RTL helemaal dat. Het hele RTL circus komt voorbij bij TAN of andere “gezellige programma’s”. Met politiek-correcte items als Trump, Die-Wilders en Brexit. Uiteraard heeft iedereen goed de juiste antwoorden geoefend. Goed gedaan ? Dan mag je de volgende keer weer braaf terugkomen.

 12. Norvo

  By the way, is 482.000 geen nieuw laagterecord voor RTL Late Night?

 13. Roel

  @Remi: Je hoeft slechts enkele minuten te kijken om mee te tellen.

 14. Jim

  Late Night valt harder dan Pauw en Witteman destijds. Ten onder aan volkomen gebrek aan urgentie en diepgang en killing onderbrekingen.

 15. Francis

  Lieverd, ik ben het je secret lover, ik heb wel gekeken hoor! Met de hoop dat je vandaag wel weer een centje geeft.. je was top gisteren! X

 16. els de wit

  Een klein beetje paniek zou niet ongezond zijn
  Ohh Ohh wat een Slecht gemaakt inhoudelijk programma

 17. Anouk Smullers

  ik hoop echt dat deze man heek heel snel verdwijnt van dit programma. Ik kan het niet meer aanzien.

 18. Remi

  @Roel …

  O jee … ik wil dat eigenlijk niet ;)

 19. Pieter

  lijkt wel of Nederland RTL een beetje zat is
  wordt hoog tijd dat er een nieuwe programmamering bij RTL lomt
  en gewoon iedereen ontslaan alle programma`s opdoeken
  en van de boden opnieuw beginnen
  en twee maanden op zwart gaan om een nieuwe start te maken met nieuwe gezichten en programma`s

 20. Mike

  Ik ben blij dat kwaliteit soms toch nog beloond wordt op de Nederlandse tv. Jinek wordt gewoon met bevlogenheid gemaakt. Tan vond ik vanaf dag 1 al niet goed: lafjes, kabbelend en geforceerd positief. Een talkshow moet schuren.

 21. T

  Kindjes van zes aan tafel?
  Huizenjacht
  Makelaardit
  Liekelexmond pulphulp
  Koffiedames ipv a greathuizen
  Idooltjesjacht
  Zingenholland
  Verbouwdit
  Een k u t zender met immer ellende tv

 22. Mike

  En Tan zal nu eindelijk een toontje lager zingen. Off camera een tamelijk hautaine draak.

 23. Oembertoh

  Ik denk dat ik wel een beetje klaar ben met dansuhhh elleke afent om hallef ellfef. Jullie horen met liever ook niet meer hysterisch lachuhhh zeker? Geef me nog een kans please. Tot vanafent!

 24. Mediaprak

  Even de seizoen presentatie van RTL erbij halen. De importantie van ‘live’ programma’s ter onderscheiding tegenover Netflix ea. En het uiteindelijk resultaat: RTL Life VS Tijd Voor Max; lijkt mij duidelijk. RTL Boulevard VS ÉénVandaag & DWDD; ook hier scoren de NPO1 programma’s aanmerkelijk hoger en zijn vaker ‘het gesprek bij de koffieautomaat. RTLLN VS Jinek; Eva heeft nu het momentum wat Umberto 2 jaargelden had. Nu hij het moet hebben van de onderwerpen en gasten, valt de zwakke redactie op.

 25. Leon

  Ik zou Gordon een prima vervanger vinden van Humberto alsjeblieft geen Peter vd Vorst!!!

 26. Kees D

  @MC: Permaban voor Anonymous (9:16), graag. Dank.

 27. Pieter

  RTL is afgezakt naar een grote regionale slechte zender
  Wat een verschil met de publieke REGIONALE TV die hebben betere programmas dan heel RTL !

 28. Bart M.

  De KLEM girls gisteravond; leuke jonge meisjes maar ze praatten als oude wijven en zijn totaal niet interessant in een laat praatprogramma.

 29. b

  Het is allemaal teveel RTL en de kijkcijfers van elk RTL programma zijn dalend dus word er minder naar de RTL reclame uitzending van Humberto gekeken. En MC doe wat aan Anonymous 9.16. Ban is het minste.

 30. Wimmi

  Ik was fan van RTLLN maar ben inmiddels afgehaakt. Steeds niet al te interessante mensen aan tafel. En het lijkt wel of Humberto er geen zin meer in heeft.
  Ik kijk graag naar Jinek, maar Pauw vind ik arrogant dus daar ga ik ook niet naar kijken.
  Dus, in de late avond maar een Netflix serie kijken als Jinek het stokje aan Pauw overdraagt.

 31. Joep

  Koffietijd, RTL Live, Boulevard en RTL Late Night: allemaal promo-praatjes voor RTL-zenders of onderdelen van RTL Nederland. Hapsnap TV dus.

  Gisteren weer lekker Jinek gekeken waar wel interessante gasten waren, een tafel vol maar liefst. Daarnaast is het een stuk rustiger en beter te volgen dan Late Night.

 32. Bart M.

  Het tijdperk Jinek loop al weer bijna te eind; JAMMER

 33. Roelof

  @b 9:40 Hier ook al?
  Beste MC, zou de reactie van Anonymous 9:16 ook hier verwijderd kunnen worden?

 34. Anonymous

  Veel te veel muzikale gasten.
  Ik kijk niet nar een talkshow om zangers aan tafel te zien.
  Ik wil kijken naar onderwerpen die belngrijk zijn
  Ik wil geen Wendy van Dijk of andere RTL4 mensen zien in een
  talkshow, zij zijn al vak genoeg op tv.

 35. Mieke

  Is zo gemaakt dan val je door de mand duurt alleen een tijdje dus humberto thuis verder lachen …..

 36. Karin

  Slechte redaktie ,geen intressante gasten Humberto moet zo snel mogelijk stoppen ,het publiek is RTL moe !!!!

 37. Annoniemus

  Benieuwd of Humberto nu nog steeds KEIHARD lacht om zijn eigen grappen , HAHAHAHAHA !!!!!!!!

 38. Bart

  Die kleine meisjes gisteravond aan tafel met hun slechte acteerwerk. IK ben direct weggezapt en kwam in een leuke tafel van Jinek vol mooie namen, die ook nog eens een leuke interactie met elkaar hadden.

 39. Anonymous

  Komt vooral omdat RTL4 matig scoort op primetime.

 40. Ron

  Dit is geen incidente meer die lage cijfers, dit begint structureel te worden. Voor het eerst niet in het de kijkcijfer top 25 moet toch wel alle ‘alarm bellen laten rinkelen’ op de burelen van RTL en de redactie van RTLLN. En ik vind het ook wel goed dat dit gebeurd, het houdt je scherp en zorgt dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt als maker en zender. Er moet wat gebeuren, dat moge duidelijk zijn in deze….

 41. GJ

  Kwaliteit holt achteruit. Humberto is geen schim meer van de eerste tijd. Geen diepgang, geen goede vragen, alleen maar lachen.
  Als zijn programma hem ter harte gaat stelt hij een nieuwe redactie samen. De huidige schiet tekort om het programma te blijven dragen.
  Niemand lijkt meer zin te hebben in het voortdurend promoten van (vaak dezelfde) RTL “sterren” in deze show. Humberto zou ook daaraan paal en perk moeten stellen.
  De formule lijkt uitgewerkt.

 42. Anonymous

  De teruglopende kijkcijfers komen door Humberto. De kijker begint het truukje door te krijgen. Als dan ook de gasten weinig boeiend zijn dan haakt de kijker af. Dit is altijd al zo geweest. Het is sowieso een domme keuze geweest om Humberto te vragen als host van een dagelijkse late nigth. Buiten dat hij goed is in andere talen bezit hij voor de rest weinig capaciteit om een dagelijkse talkshow te leiden.

  1) Praat vooral zelf graag.
  2) Luistert slecht en laat mensen vaak niet uitpraten.
  3) Speelt verbazing
  4) Speelt vaak interesse in een onderwerp.
  5) Speelt vaak dat hij veel van iets af weet. Soms kletst hij zichzelf vast en gaat dan gauw naar een fragment.
  6) Heeft nog nooit een kritische vraag gesteld.
  7) Stelt open deuren vragen. Je weet als kijker aan het einde van een gesprek net zoveel als aan het begin.
  8) Komt in bijna elk gesprek op verkeerde momenten met (vaak) niet ter zake doende fragmenten. Deze fragmenten zijn (en dat komt vaak weer door de redactie) vaak ook fragmenten die je altijd al overal ziet.
  9) Humberto lacht veel. Ook als er niet te lachen valt.
  10) Humberto kan zijn eigen echo en ijdelheid niet tot nauwelijks verbergen. Te pas en te onpas dansen (is een keer leuk maar niet elke week) en door deelname aan allerlei nevenactiviteiten buiten het programma om waardoor de kijker hem veel te vaak ziet.
  11) Lijkt alle muziek leuk te vinden en probeert bij elk optreden toch altijd weer de aandacht naar zich toe te trekken.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast ligt het aan slecht redactie werk (ook dat kan door Humberto komen) en een slechte keuze aan gasten en onderwerpen. Vaak naast promotie van RTL programma’s ook promotie van andere merken of aandacht voor goede doelen etc. Belangrijk maar niet urgent.
  Oplossing is Humberto er uit en bijvoorbeeld Beau, Wilfred of Peter vd Vorst op die plek. Misschien zelfs afwisselend of een duo met een vrouw er bij.

 43. Joop55

  Het is gewoon een RTL Boulevard met wat meer gepraat, begrijp de vergelijking met succesformules als Pauw en/of Jinek ook niet.

 44. Anonymusje

  Zo….anonymus van 11.01 slaat spijker op de kop. Hulde…Erland, lees dat maar eens goed.

 45. Ron

  @Anonymous
  donderdag 16 februari 2017 om 11:01:

  Helemaal mee eens. Hear hear! Al doet hij dat dansen minder vaak de laatste tijd hoor. En niet alleen de redactie ook Humberto heeft een grote vinger in de keuze van items en gasten. Die wil vaak de diepte in en te veel in het vaarwater van de andere talkshows zitten. Jinek haar tafel gisteren, had je 1 op 1 bij RTLLN kunnen zetten b.v. Het voegt allemaal niet zoveel toe dat RTLLN, richt je gewoon op de lichte amuserende televisie. Wordt niet te serieus met allerlei terugkerende items. Altijd maar die boswachter, altijd maar weer Goedele Liekens. En oja , dance DJ’s.

 46. jubbetje

  Ik zit niet te wachten op een talkshow die altijd reclame maakt voor eigen programma’s en dezelfde oninteressante gasten.
  En die kale kakker in zijn maatpakje heb ik een allergie van gekregen.
  Alleen al als ik hem zie in een vooraankondiging handenwrijvend zijn programma wil promoten.

 47. Anonymous

  Zo gaat het ook in de politiek,nu zijn klaver en wilders de man over een jaar als ze gaan regeren zijn ze zo weer weg ,ik ben fan van Pauw omdat hij altijd een vaste koers heeft,ik stem meestal op dezelfde partij omdat die verwoorden hoe ik de samenleving zie ,ik stem niet op iemand die op leuke kop heeft of iet wil wat ze niet waar kunnen maken,vroeger was het makkelijk drie stromingen vvd,cda,pvda en een beetje d66 dat zijn wel de partijen die de fundering hebben gelegd van een mooi land die we hebben ,van de nieuw komers hebben we nog niks gezien.

 48. Bart

  Laat die redacties van Late Night en Boulevard allereerst het nummer van Peter de Vries maar eens uit hun telefoon verwijderen. Wees eens origineel met het uitnodigen van gasten. Of wissel desnoods Peter en John vd Heuvel met elkaar af.

 49. Piet Paulus

  Humberto vindt zichzelf zo geweldig. Het is steeds storender. Daarbij is Jinek lekkerder om naar te kijken. Uiteraard om de knappe en slimme Eva zelf maar ook om de onderwerpen die veel beter aansluiten op het nieuws van de dag. Bij RTL is het vooral zelfbevlekking van RTL-mensen en politiek correcte figuren.

 50. jan

  Humberto Tan…. ne in het begin had je nog mooie onderwerpen .. nu te veel bekakte lui.. boekje zus boekje zo,slaapverwekend mijn god jonge blijf jezelf deels wat aan tafel zit bij jou krijgt al aandacht genoeg,zijn genoeg leuke onderwerpen te vinden dan dat gelul over mijn rap doet het goed jo !
  Het is al zon rotzooi op de zenders…. echt ..geldwolven BHA !

 51. Rogier, Amsterdam

  Niet te geloven hoe snel het verval van RTL Late Night is gegaan. Maar het is niet alleen het programma zelf. heel RTL 4 gaat minder. Zwarte Tulp had gisteren ook maar 548.000 kijkers. Ook GTST haalt vaak maar rond de 1,2 miljoen en dat zou wel eens onder het miljoen kunnen zakken als de zomertijd eind maart weer ingaat.

 52. Rogier, Amsterdam

  Maar zou wel graag een keer daten met Humberto.

 53. jan

  ehu…Denk niet dat Humberto boerenkool met WORST lust !

 54. Mark

  Gewoon nog maar één keer per week 1,5 uur lang op de vrijdag doen. RTLLN dus.

 55. Mark

  Volgend seizoen gewoon hele seizoen Jinek en Pauw naar de zomer verbannen. Jammer dat Jinek alweer bijna is afgelopen. Denk dat Pauw die miljoen niet gaat halen.

 56. Oembertoh

  Ik houd wel degelijk van boerenkool met worst. Daarom loop ik ook regelmatig te cruisen bij de Nieuwe Meer en in het Vondelpark.

 57. Van Leemhuyzen

  Zo’n tegenvaller verdient mijnheer Tan wel. Ondanks dat hij heel plezant is, vindt ik hem qua interviewen niet goed.

 58. Anouk Smullers

  Mijnheer Tan is verre van plezant! Hij is net zo a-plezant als ik ben.

 59. Anonymous

  Ik denk dat Pauw zeker met de verkiezingen op komst en daar aansluitend formatiebesprekingen hieromtrent meer kennis vam zaken heeft dan Jinek. De combinatie van deze 2 presentatoren lijkt me trouwens interessant.

 60. geertje

  Het was toch een maniertje van Tan en dat hebben kijkers op een gegeven moment door. Hij is niet echt, hij speelt gezellig, hard maar waar!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.