Hoogleraar Ellian: ‘Ruzie met Wilders dom van RTL’

Afshin Ellian, hoogleraar aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden, vindt het ongelooflijk onverstandig van RTL dat het ruzie aan het maken is met PVV-leider Geert Wilders. Dat zegt hij in een column in Elsevier. Ellian, geboren in Iran, spreekt van een ‘complete oorlog met Geert Wilders’. Het begon begin deze maand toen RTL het uitnodigingsbeleid van het Premiersdebat opeens veranderde en zowel PVV als VVD afhaakten. “Dat was gewoon dom van RTL.”

RTL 4 wilde opeens niet vier, maar vijf kandidaten uitnodigen voor het Premiersdebat, terwijl eigenlijk alleen PVV en VVD in de race lijken om de verkiezingen te winnen. “Het lijkt nu net of RTL de tweestrijd tussen Rutte en Wilders niet ziet zitten“, zegt Ellian. “Dat is niet aan RTL, maar aan de Nederlandse kiezer. De opiniepeilingen laten zien dat zo’n tweestrijd de realiteit is.

Nu heeft Wilders ook het Carrédebat afgezegd, omdat RTL Nieuws zijn anti-PVV-broer Paul Wilders heeft geïnterviewd. “Ik denk dat Wilders hier een punt heeft. Het is gewoon walgelijk. In Nederland hebben we geen traditie om de buren en de familieleden van politici te spreken over de kwaliteit van een politiek leider.

RTL heeft het politieke debat beschadigd, stelt de hoogleraar. “Media zijn, als podium voor de debatten, in deze verkiezingen belangrijk. Helaas begrijpt RTL dat niet. Het arrogante gedrag van de zender is ronduit stuitend.

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen