Henkjan Smits vindt Wouter Bos een leugenaar

Foto: RTLHenkjan Smits vindt Wouter Bos, de voormalig leider van de PvdA, een leugenaar. Dat geeft hij aan in een interview met VARAgids. Smits was in 2006 een van de deskundigen die bij RTL 4 het debat tussen Jan-Peter Balkenende en Wouter Bos mocht analyseren. De zender nodigde hem uit omdat hij als jurylid van Idols en X Factor ‘uitermate deskundig is op het gebied van imago en uitstraling’. “Ik heb toen gezegd dat Balkenende veel meer de x-factor had dan Bos.

Het oud-tv-jurylid was niet onder de indruk van Bos. “Bos leek bang, dat zag je aan zijn lichaamstaal en daardoor geloofde ik hem niet. Toen we daarna werden afgeschminkt, zat ik naast Wouter Bos die zei: ‘Ik vond het niet leuk wat je zei, maar je hebt wel gelijk. Ik ben gewoon stiknerveus voor zo’n debat.’”

Bos loog daar later over in een tv-interview, aldus Smits. “Later, toen hij te gast was bij Zomergasten, zei hij: ‘Zit daar zo’n man als Henkjan Smits die zegt: ‘Ik geloof u niet’ om vervolgens erna in de afschmink tegen me te zeggen: ‘Ik vond u veel beter hoor, maar ik wilde gewoon even een statement maken’.’ Ik zat te kijken en dacht: wat flikt hij nou?!

Het hoort nou eenmaal bij het vak, meent hij. “Ook dan geldt: je hebt er zelf voor gekozen om daar te gaan zitten, dus dan moet je ook niet janken als het zich tegen je keert.”

Het VARAgids-interview met Henkjan Smits kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen