Gordon wil dat premier social media aanpakt

Gordon wil dat de volgende premier van Nederland wetten gaat maken voor het misbruik van sociale media. Dat zegt de RTL 4-ster in een video op de Lieve Premier-site van RTL Nieuws. Gordon zegt dat hij via sociale media wordt gedemoniseerd en dat daar een eind aan moet komen. Nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat internet geen digitaal wilde westen meer is. “Lieve premier, Nederland wordt een open riool waar je schaamteloos al je bagger kunt laten lopen op social media.

Er zitten grenzen aan de vrijheid van meningsuiting, vindt Gordon. “Ik weet dat we in een land wonen van vrijheid van meningsuiting waarin iedereen alles kan en mag en ook moet kunnen zeggen, maar ik vind dat het internet de afgelopen jaren is verworden tot een open riool waarin mensen ongenadig alles denken te kunnen zeggen.”

Men gaat volgens Gordon te ver op internet. “Ik heb de afgelopen jaren meegemaakt dat je echt zodanig wordt gedemoniseerd op dat internet dat je echt denkt: mijn hemel, tot hoe ver gaan mensen om je kapot te maken? Daar kan ik woest om worden dat daar niets tegen gedaan wordt.”

Gordon probeert met zijn oproep niet alleen zichzelf, maar ook anderen te beschermen. “Het gaat in dit geval dan over mij, maar er zijn zo veel andere dingen op internet, waarvan je denkt: hoe is het in godsnaam mogelijk dat dit kan dat iedereen op het internet maar durft te roepen achter hun computer.”

Er is te veel tuig online, besluit Gordon. “Kansloze figuren meestal die geen werk hebben of in elk geval niet bij machte zijn om logisch na te denken en te bedenken dat sommige dingen dus echt niet kunnen.”

Ik ben veelvuldig zelf iemand die het hart op de tong heeft, maar ook ik word een dagje ouder en dan realiseer je je dat iedereen zich moet realiseren dat je niet zomaar alles meer kunt zeggen. Er zijn grenzen en die grenzen moeten worden opgesteld door de overheid. Lieve premier, wat gaat u doen zodat we weer normaal gaan doen op social media?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen