Geert Wilders wil RTL Nieuws niet vergeven

Geert Wilders peinst er niet over om RTL Nieuws te vergeven voor hun interview met zijn broer en alsnog naar het Carrédebat te komen. Dat laat de PVV-voorman weten in De Telegraaf. Wilders zegde RTL 4’s Premiersdebat nadat de zender het uitnodigingsbeleid veranderde en weigert na het interview ook het Carrédebat van de zender. Een verzoeningspoging lijkt kansloos. “RTL kan tien keer de boom in. Het is een smerige tactiek van RTL. Ik pik dat niet“, zegt de politiek leider.

Het is belachelijk dat RTL zijn anti-PVV-broer Paul Wilders in de verkiezingsstrijd betrekt, vindt Wilders. “RTL is een grens over gegaan. Mijn familie heeft niets met de campagne te maken. De familieleden van Mark Rutte, Sybrand Buma en Emile Roemer komen ook niet ineens negatief in het nieuws als het verkiezingstijd is. Dit is geen toeval.

Het is idioterie van de bovenste plank, vindt hij. “Familie is het enige beetje privacy dat ik nog heb. Verder heeft het nergens mee te maken.”

Na de annulering van het Carrédebat gaat Wilders nog maar twee tv-debatten aan: het EenVandaag-debat en het NOS-debat. “Kiezers zijn mij heilig. Ik zal een stevige campagne voeren en er staan nog debatten met Rutte en Asscher gepland“, zegt hij in de krant (via Blendle).

RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar betreurt het dat Wilders heeft afgezegd, zegt hij op de RTL-site. “Ik vind het ontzettend spijtig dat Wilders voor de tweede keer een debat heeft afgezegd.

Het is jammer dat de kiezer aan het kortste eind trekt. Die wordt door de leider van de PVV niet over de standpunten van zijn partij geïnformeerd. Als je de politiek ingaat wordt je geacht verantwoording af te leggen en te debatteren over je standpunten. Ik vind het erg jammer dat politici van grote partijen debatten uit de weg gaan.

Taselaar benadrukt dat het Carrédebat gewoon doorgaat. “Hoe en met wie laten we zo spoedig mogelijk weten.

Hij staat achter het interview met de broer van Wilders. “Het interview met Paul Wilders over de bedreigingen aan zijn adres, is een relevante journalistieke publicatie. Ik sta er volledig achter.

Het interview kwam tot stand nadat Paul Wilders tweets over zijn broer had verstuurd en RTL Nieuws contact met hem heeft gezocht. Daarna stemde hij in met een interview.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen