Geert Wilders ook niet naar RTL 4’s Carrédebat

PVV-leider Geert Wilders heeft ook zijn deelname aan RTL 4’s Carrédebat afgezegd. Hij is boos vanwege een interview dat RTL Nieuws heeft gehouden met zijn broer Paul Wilders. Dat heeft de politicus laten weten. Wilders zegde eerder al, net als Mark Rutte, het Premiersdebat van RTL 4 af. Nu komt hij ook niet naar het andere debat van de zender. “Wat een ongelooflijk laaghartig tuig is RTL Nieuws om mijn familie bij de campagne te betrekken. Walgelijk“, zegt hij.

De PVV-leider is klaar met RTL. “Ik kreeg net een sms van Pieter Klein (adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws, red.) of ik er alsjeblieft nog een nachtje over wilde slapen en morgen met hem erover wilde praten. Bekijk het maar heb ik geantwoord“, zegt hij tegen De Dagelijkse Standaard.

In het interview, zijn eerste sinds jaren, zegt zijn broer Paul onder meer dat de PVV-leider geen tegenspraak duldt. “Wie Geert tegenspreekt, heeft afgedaan. Familie of niet.”

Wilders: “Waar zijn de negatieve interviews in campagnetijd met de nicht van Pechtold, de oom van Rutte of de zus van Roemer?

De politicus laat RTL nu links liggen. “RTL kan de boom in. Bye Bye RTL. Twee grote debatten dus nog: 13 maart tegen Rutte bij EenVandaag en 14 maart tegen Asscher bij NOS.

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen