Frans Bauer stapt mogelijk over naar SBS 6

Geplaatst op Fri 17 Feb 2017 om 9:59

Frans Bauer maakt mogelijk de overstap van Avrotros naar SBS 6. De zanger wil pas over een week of drie duidelijkheid geven over dit hardnekkige gerucht. Dat meldde Luuk Ikink donderdagavond in RTL Boulevard. Bauer zwijgt, aldus Ikink. “Het gerucht gaat al een tijdje dat Frans Bauer middenin een transfer naar SBS 6 zit. Frans vertelde ons vandaag dat er weinig over te vertellen valt, maar er wordt wel over en weer geflirt. Over drie weken moet er meer duidelijkheid zijn. Wordt dus vervolgd.”

Een vertrek van Bauer bij de NPO lijkt onvermijdelijk, nu er steeds meer kritiek is op plat amusement bij de publieke omroep. Als er iemand plat amusement maakt bij de NPO, dan is het Bauer wel met programma’s als Bananasplit en What The Frans.

Bauer uitte donderdag in het AD nog felle kritiek op het feit dat amusement de strot om wordt gedraaid bij de NPO. Volgens hem is de Britse BBC een voorbeeld voor onze publieke omroep.

Een eventueel vertrek van Bauer bij Avrotros zou ook verklaren waarom de omroep hem deze week keihard schoffeerde. In een persbericht over het nieuwe programma waarin volkszangers Frans Duijts, Django Wagner en Peter Beense de Nederlandse arbeidsmarkt verkennen, noemde de Avrotros hen de ‘drie bekendste volkszangers van ons land’. Bauer is echter tien keer zo bekend als dit trio bij elkaar.

Foto: Nico Kroon/Avrotros
19 Reacties op “Frans Bauer stapt mogelijk over naar SBS 6”


 1. Norvo

  Klinkt zinnig… Vorige week opperde Irene Moors al dat die transfer erg leuk zou zijn toen Frans te gast was in Naar Bed Met Irene. En laten we wel zijn: Vive La Frans, What the Frans en zelfs Bananasplit kunnen prima bij SBS 6.

 2. Jaap

  Zou een meester zet zijn. Vergeet niet Remko kent Frans natuurlijk ook goed uit zijn AVROTROS tijd

 3. Anonymous

  @Jaap Dit is slechts een zetje. De grote meesterzet gaat nog komen maar, dan moet eerst Sanoma de aandelen in de verkoop zetten.

 4. geertje

  Dit is,na henny huisman en irene moors eindelijk een naam van het volk, de rest,buiten hart van nederland om, kan echt weg. Zeker de fout met die winston is uitermate stom, dat blijft een kakgozer.

 5. Laurens

  Mogelijkheden voor Frans:
  Meenemen van Banasplit
  Reallife soap
  Presentatie Nederland Muziekland, prima voor in de zomer prime time
  Jurylid Bloed Zweet en Tranen

 6. Sven

  Ik vind het prima. Ik kijk nog zelden naar sbs6.

 7. Edjuh

  Ben geen sbs fan, zitten nu alleen maar meeste zangers daar die gaan presenteren??? bah bah en nog eens bah

 8. Joop55

  SBS 6 en Bauer én kamperend Nederland: ik zeg oen!

 9. jan

  ojee ! Fransie ook naar SBS ! mag m wel hoor, heb je even voormij … maak mijn
  knip maar is blij ! …

 10. Paut Pielusma

  Als Fransje naar SBS vertrekt vinden we hem nooit meer hoog in de kijkcijfers terug;
  dus ik zeg gaan.

 11. Joep

  Linda de mol nog binnenhalen en je kan het weekend ook mee concurreren.

  Zaterdag september december linda de mol miljoenenjacht ikvh wiv
  Zaterdag september december Frans bauer realifesoap.

 12. anna

  whahaha ik krijg net dit bericht in mijn mailbox:

  De Amerikaanse acteur Ronn Moss (64), bekend als Ridge uit The Bold and the Beautiful (Mooi en Meedogenloos), verhuist ­tijdelijk naar ons land. Hij speelt van ­begin juli tot eind ­augustus in Den Bolle and the Beautiful, een revue met komiek Luc Caals in Blankenberge, en daarom zocht en vond hij een huis aan de kust.

 13. Cor

  ajuuu

 14. Anonymous

  @anonymous 10.34 uur: Sanoma gaat zijn aandelen echt niet in de verkoop zetten! Die zitten in SBS voor de lange termijn en hebben een lange adem.

 15. Anonymous

  @13:34 Die van de Mol is langer. Sanoma gaat verkopen binnen nu en 2 jaar. Let maar op!

 16. Mark

  Is allang bekend. Irene Moors zei het ook al bij In Berd Met Irene tegen Frans. De Bauers komt sws terug, want die vlogs zijn mega populair. Bananasplit kan ook zo op 6 en What The Frans ook. En Zigeunernacht en andere nieuwe programma.

 17. Televisiefreaks

  Een slimme move van SBS. De Bauers waren vroeger als reallifesoap zeer succesvol en zorgen bij campingzender SBS6 voor meer dan een miljoen kijkers. Kom maar op met een nieuw inkijkje bij de familie Bauer thuis.

 18. aammehoela

  Juiste man op de juiste plek. SBS 6, de zender waar je niet naar gaat kijken als je een IQ van boven de 80 hebt.

 19. Anonymous

  Homeland elke Zondag 22.00 Npo3!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.