Frans Bauer: ‘Kwaliteit druipt van The Voice af’

Frans Bauer denkt dat de kijker steeds vaker gaat zappen van NPO 1 naar RTL 4 als er nog meer wordt bezuinigd op amusement. Dat zegt de volkszanger tegen het AD. Het is vooral bij de NPO ‘ allemaal nieuws en ellende’, vindt hij. “Ik word er vaker depressief van dan vrolijk. Ik wil meer gezelligheid, zoals muziek en spelshows. De tv is een beetje een krant geworden met beeld. Ik denk dat mensen toe zijn aan ouderwetse tv: lekker ontspannen en lachen op de bank met een zak chips erbij.”

De NPO moet ook verstrooiing bieden aan het volk, vindt Bauer. “De overheid investeert er niet meer in, dus krijgen de omroepen allemaal een klein stuk van de taart. Daarom doet RTL het zo goed op vrijdagavond: daar ga je nog wél voor zitten.”

Hij doelt op The Voice. “The Voice of Holland bewijst wekelijks dat entertainment nog leeft. Er wordt geld in gestoken en de kwaliteit druipt er dan ook vanaf. Laat de publieke zenders eens een voorbeeld nemen aan de BBC: daar zie je dat ook terug.”

Zelf kijkt Bauer graag naar de RTL 4-shows All You Need Is Love en Miljoenenjacht. Maar tegenwoordig zit hij ook weer klaar voor het zaterdagamusement van NPO 1: Wie Steelt Mijn Show met Paul de Leeuw.

Ik vind Wie steelt mijn show heel goed. Dat is een mooi voorbeeld van goede entertainment op tv. In dat programma zit altijd verrassing.

Het AD-interview met Frans Bauer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen