Fons van Westerloo signaleert primetime-crisis RTL 4

Fons van Westerloo signaleert dat RTL 4 niet alleen in de problemen zit op de late avond, maar ook op prime time. Dat is vandaag te lezen in De Telegraaf. RTL 4 stelt de afgelopen tijd op doordeweekse avond zwaar teleur op prime time, met name vanaf half tien. En dat draagt weer bij aan de crisis van RTL Late Night. “Een factor is de zogeheten instroom: de programma’s vóór Late Night scoren ook niet meer allemaal even hoog en dan blijven er automatisch minder mensen doorkijken.

Door de zwakke prime-time-programmering heeft RTL Late Night nu kijkers verloren aan Jinek. En kijkers terugwinnen wordt lastig, meent Van Westerloo. “Ik zou niet weten wat Humberto nu nog kan doen. Als iemand anders eenmaal de leiding heeft, kom je er moeilijk tussen. Hij moet nu de rit uitzitten tot na de verkiezingen en misschien dat het dan beter gaat.”

Marktaandeel verliezen op de late avond, heeft een sterk negatief effect op het algehele avondgemiddelde. “Ik zou verontrust zijn nu als ik nog steeds de baas was”, zegt Van Westerloo, de voormalig baas van RTL én SBS.

Van Westerloo denkt dat RTL Late Night iets meer inhoud kan gebruiken. “Kijkers zien liever dat politici ondervraagd worden door een scherpere interviewer dan door iemand die wel sympathiek is, maar niet heel scherp overkomt.

Het Telegraaf-artikel Jinek verslaat Tan kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen